Η προσέγγιση της… αλλαγής θα παίξει ρόλο

Απόψεις

Η παρουσία του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το κομμάτι της πνευματικής προσέγγισης της… νέας εποχής.

Ο Όμιλος δίνει το τρίτο στη σειρά μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι του, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα καταφέρει να σταθεί σε όλη τη διάρκεια του στο ύψος των περιστάσεων. Οι παράμετροι, εξάλλου, είναι πλέον εντελώς διαφορετικοί. Όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά.

Η διοίκηση Μπούση έχει μπει πια και επίσημα στο κάδρο και η συνάντηση με τους «ερυθρόλευκους» είναι η πρώτη της καινούργιας εποχής. Μιας εποχής, που άπαντες θέλουν  να… μυρίζει άνοιξη και να φανεί από νωρίς πως στο ποδοσφαιρικό τμήμα κάτι έχει αλλάξει και έχει ξεκινήσει να «ανθίζει» κάτι καλό.

Είναι γεγονός πως οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δε γίνεται να μείνουν ανεπηρέαστοι μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις. Όσο και να προσπαθήσουν να κλείσουν τα αυτιά τους, είναι μάλλον δύσκολο να μην παρακολουθούν στενά τα δρώμενα, ιδιαίτερα αυτές τις πρώτες στιγμές της έλευσης του ομογενή επιχειρηματία.

Και δεν αποτελεί υπερβολή πως η διαχείριση της υπόθεσης θα καθορίσει σε σημαντικό ποσοστό το «πρόσωπο» του Ομίλου στο παιχνίδι, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Ενθουσιασμός, χαρά, άγχος, αγωνία και πολλά ακόμη. Τόσοι πολλοί παίκτες, τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες. Είναι λογικό να μην τους «χτυπάει» όλους το ίδιο η αλλαγή. Ένα περίεργο «κοκτέιλ» συναισθημάτων, το οποίο θέλει φυσικά και την κατάλληλη διαχείριση.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ καλούνται να «ελέγξουν» πνευματικά τους εαυτούς τους, να κοντρολάρουν το… μέσα τους και να  εκμεταλλευτούν «γόνιμα» το συναισθηματικό τους κόσμο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, ωστόσο αν οι «ασπρόμαυροι» καταφέρουν να βρουν τα κατάλληλα όρια μόνο οφέλη θα  έχουν.

Αυτό που δε θα ήθελε ο 47χρονος τεχνικός είναι να γυρίσει… μπούμερανγκ η όλη κατάσταση και να δημιουργήσει περαιτέρω πίεση στο συγκρότημα του. Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να… αποκωδικοποιήσουν σωστά τα καινούργια δεδομένα, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ευεργετικό στο κομμάτι της ψυχολογίας και ενδεχομένως και αγωνιστικά.

 

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.