Η... προσευχή και το ρεκόρ του Ίσνερ

09:38 | 28/06/2022

Δώδεκα χρόνια αφότου κέρδισε τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα τένις στην Ιστορία του αθλήματος, ο Τζον Ίσνερ παραδέχεται ότι εξακολουθεί να έχει εφιάλτες κάθε φορά που μία αναμέτρηση «τραβάει» στα πέντε σετ. 

Κάτι αντίστοιχο έγινε και σήμερα στο Γουίμπλεντον, όπου κέρδισε τον Ενζό Κουακό με 6-7(6), 7-6(3), 4-6, 6-3, 7-5 στον πρώτο γύρο του λονδρέζικου Grand Slam. Ο Ίσνερ έχει μείνει στην Ιστορία για το 11ωρο έπος του 2010 εναντίον του Γάλλου Νικολά Μαχούτ, όπου το τελικό σετ του αγώνα του πρώτου γύρου τους τελείωσε με 70-68 υπέρ του Αμερικανού, ο οποίος είχε τα μεγάλα σερβίς.

Όταν αστειευόμενος ρωτήθηκε αν είχε μετατραυματικό στρες παίζοντας ξανά στο ίδιο Court (18), ο Ίσνερ είπε στους δημοσιογράφους: «Καλή ερώτηση. Πολλά!

Όλοι με ρωτούσαν για τις αναμνήσεις μου σε εκείνο το γήπεδο και είναι εφιάλτες. Έχασα σε πέντε σετ πέρυσι σε αυτό το γήπεδο, κέρδισα ένα σήμερα. Έχω περάσει πολλές ώρες παίζοντας σε αυτό το γήπεδο.

Δεν είμαι κανένας. Δεν μπορώ να ζητήσω σε ποιο γήπεδο θα παίξω στο Γουίμπλεντον, ας είμαστε ειλικρινείς. Όχι, απλώς προσευχόμουν να μην είμαι σε αυτό το γήπεδο. Το πρόγραμμα βγήκε και λέω "Σκ..τά!". Συμβαίνει.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίσνερ πέτυχε σήμερα 54 άσσους απέναντι στον Γάλλο Κουακό και τώρα είναι μία... ανάσα από το να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων άσων στην Ιστορία του τένις.

Ο 37χρονος έχει 13.688 άσσους και απέχει μόλις 40 από το ρεκόρ όλων των εποχών, που ανήκει στον Ίβο Κάρλοβιτς, αν και ο Κροάτης σημείωσε το επίτευγμα σε λιγότερους αγώνες.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.