Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ντόκιτς

18:08 | 13/06/2022

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη, προχώρησε σήμερα η Γελένα Ντόκιτς.

Η Αυστραλή πρώην τενίστρια, έγραψε σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι παραλίγο να αυτοκτονήσει στα τέλη Απριλίου, προκειμένου να απαλλαγεί από την λύπη και τον πόνο, που της προκάλεσε ένας χωρισμός.

«Σχεδόν πήδηξα από το μπαλκόνι μου στον 26ο όροφο, κόντεψα να τελειώσω την ζωή μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την ημέρα, όλα ήταν συννεφιασμένα, όλα ήταν μαύρα, χωρίς ήχο, χωρίς φως, τίποτε δεν είχε νόημα», εξήγησε η Ντόκιτς στην ανάρτηση της στο Instagram, αναφερόμενη στην 28η Απριλίου.

«Κατάφερα να βγω από αυτήν την κατάσταση, δεν ξέρω καν πώς έφθασα εκεί», πρόσθεσε η 39χρονη πρώην Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, δίπλα σε μια φωτογραφία που δείχνει τα μάτια της κόκκινα από τα δάκρυα.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν σκληροί, με δάκρυα παντού και όλην την ώρα», συνέχισε η σερβικής καταγωγής, Αυστραλή, η οποία τελείωσε την καριέρα της το 2014 και έκτοτε έγινε σύμβουλος τένις σε αυστραλιανά κανάλια.

«Το να γράψεις αυτές τις γραμμές δεν είναι εύκολο. Αλλά το κάνω, γιατί ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που παλεύει. Να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη», πρόσθεσε, πριν ολοκληρώσει το μήνυμά της: «Θα επιστρέψετε πιο δυνατοί από ποτέ».

Η μαρτυρία της Ντόκιτς, προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στον κόσμο του τένις και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και ένα μήνυμα συμπαράστασης από τον Ελληνοαυστραλό, Μαρκ Φιλιππούση, πρώην Νο 8 του κόσμου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ντόκιτς ανακοίνωσε τον χωρισμό από τον σύντροφό της, μετά από 18 χρόνια κοινού βίου.

Η Ντόκιτς, η οποία κατέκτησε έξι τίτλους WTA και έφθασε στους ημιτελικούς στο Wimbledon το 2000, που είναι και η κορυφαία διάκριση στην καριέρα της, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχε βιώσει επεισόδια κατάθλιψης που συνδέονται με τον αυταρχισμό και την ψυχολογική κακοποίηση του πατέρα και προπονητή της, Νταμίρ, ο οποίος είχε επανειλημμένα προβλήματα με τις αρχές του τένις και τους διοργανωτές σε διάφορα τουρνουά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.