Ήταν δύο λάτιν και ένας Ίβηρας στο ΟΑΚΑ μια φορά…

Απόψεις

Οι Νέιρα, Φερέιρα και Βαζ μπορούν να καθορίσουν την τύχη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Σημαντικές οι απουσίες του αντιπάλου… Πάσο… Το «κεκλεισμένων των θυρών» βοηθάει τη φιλοξενούμενη ομάδα. Σωστό κι αυτό… Οι παραπάνω παράμετροι, όμως, δε φτάνουν σε καμία περίπτωση για να δώσουν στον ΟΦΗ τη νίκη που θα τον «απογειώσει» ψυχολογικά και θα τον βάλει σε… mode παραμονής.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Όμιλος για να πετύχει το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Super League θα πρέπει να κάνει μεγάλο παιχνίδι και να παρουσιάσει σπουδαία ομαδική δουλειά για να τα καταφέρει. Σε όλες τις γραμμές οφείλει να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος και φυσικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο κόσμος, άλλωστε, έχει… χορτάσει την τρέχουσα σεζόν να βλέπει μια ομάδα που εντελώς στα ξαφνικά κλωτσάει και ρίχνει την καρδάρα με το γάλα. Και ένα ανάλογο φαινόμενο την Κυριακή (14/04) θα έχει, βέβαια, και πάλι το δικό του σημαντικό κόστος για το σύνολο του Χάιμε Βέρα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν και αυτά τα επιμέρους στοιχεία, που σίγουρα μπορούν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στην εξέλιξη μίας αναμέτρησης. Και για τους «ασπρόμαυρους», αυτό το διάστημα, ένας κομμάτι στο παιχνίδι τους, το οποίο ενδεχομένως ν’ αποδειχθεί σημαντικό, είναι η τριάδα πίσω από την κορυφή της επίθεσης.

Φερέιρα και Βαζ στις πλευρές, με τον Νέιρα ν’ αναλαμβάνει την «μπαγκέτα» του οργανωτή, δείχνουν να έχουν ταιριάξει άψογα και έχουν αρκετά καλή «χημεία». Κακά τα ψέματα στην… πρόοδο αυτού του σχήματος τη σημασία της έχει και η παρουσία του Μεγιάδο, ο οποίος… σκουπίζει πίσω τους τα πάντα και τους παρέχει μια μεγάλη ασφάλεια, αλλά και περισσότερη ελευθερία κινήσεων, καθώς ο 25χρονος αμυντικός μέσος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Και ο Μέγιαδο, όπως είναι γνωστό,  αύριο θα λείπει.

Όπως και να’ χει, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος, ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος συνθέτουν μια αρκετά ικανή τριπλέτα για τον ΟΦΗ, που έχει αποκτήσει πολύ καλή «επικοινωνία» στο χορτάρι και βγάζει συχνά-πυκνά ωραίες συνεργασίες. Και με τα ατομικά τους χαρίσματα, άλλωστε, έχουν τη δυνατότητα μεμονωμένα να προκαλέσουν προβλήματα στο «τριφύλλι».

Και αν φυσικά στην «εξίσωση» προστεθεί και ο Ναμπί, που επιστρέφει έπειτα από καιρό, τότε ο Όμιλος διαθέτει τα «όπλα» για να κάνει τη ζημιά στην «πράσινη» άμυνα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «αιώνιοι» περιμένουν τον ΟΦΗ

Σε… αναμμένα κάρβουνα ο ΟΦΗ

Τα τρεξίματα του Μεγιάδο και το μεγάλο στοίχημα του Βέρα

Παραμένει η αγωνία για τον Γιακουμάκη

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.