Ιστορίες μεταγραφικής τρέλας

SMS
20:59 | 20/11/2018

Οι καφενειακού επιπέδου συζητήσεις, «βαφτίζονται» ρεπορτάζ και κάπως έτσι αρχίζει η μεταγραφολογία. Σιγά μη γλίτωνε ο ΟΦΗ.

Πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου, μπαίνουμε σε μεταγραφική περίοδο, η καλύτερη στιγμή για τις καφενειακού επιπέδου συζητήσεις. 

Ο ΟΦΗ θέλει αυτόν, θέλει και τον άλλον, θα κοιτάξει και τον άλλον αν μπορεί, σκέφτεται για δανεισμό του τάδε, υπάρχει ενδιαφέρον για τον δείνα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το τάμπλετ μου. Το μυαλό θολώνει, ο φίλαθλος αρχίζει να βλέπει παίκτες να τρέχουν στα μάτια του όπως έτρεχαν τα δολάρια στα μάτια του Σκρουτζ.

Μία συζήτηση στα social media και ένα αράδιασμα καμιά δεκαριά ονομάτων μπορεί να γίνει ρεπορτάζ. Και να ο Κονέ και να ο Σηφάκης και να ο Γιακουμάκης, έρχεται ο επιθετικός της ΑΕΚ στο Ηράκλειο να δει τους δικούς του και... δένει το γλυκό. 

Σενάρια, θεωρίες συνωμοσίας, η καλύτερη φάση για τον Τύπο. Δώσε στον λαό ονόματα να έχει να ασχολείται. Σάμπως η υπερβολή και το ρεπορτάζ... επιστημονικής φαντασίας ποινικοποιούνται; Ο,τι θέλει γράφει ο καθένας. Σάμπως αυτοί που τα γράφουν βρίσκονται στο Ηράκλειο για να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει; 

Στον ΟΦΗ άρχισε τις τελευταίες μέρες μία έντονη μεταγραφολογία. Οχι γιατί βγαίνει κάτι τέτοιο προς τα έξω, αλλά γιατί κάπως πρέπει να καλυφθεί το ρεπορτάζ. Και το αστείο είναι ότι βγαίνει από ανθρώπους που βρίσκονται 300 και χιλιόμετρα μακριά. 

Στον ΟΦΗ αυτή τη στιγμή το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το μεταγραφικό κομμάτι. Προέχει ο Αρης και μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και μετά ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Οταν φτάσει η ώρα της μεταγραφικής περιόδου οι επικεφαλής θα κάνουν τα κουμάντα τους. Αλλο αυτό και άλλο να αραδιάζονται διάφορα ονόματα που το μόνο που κάνουν είναι να φουσκώνουν τα μυαλά.

Ψυχραιμία εις τας... Αθήνας, γιατί η ονοματολογία σε ανεβάζει στα σύννεφα και μετά η πτώση κάνει κρότο. Ή, όπως έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν: 

«Ουγκαγκά μπουμ μπουμ χι γκαπά γκουμ μπιρλί γκαγκά
αούγκιγκι αούγκιγκι μπαγκαλά γκαούγκα γκα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.