Και όμως είναι το δυσκολότερο

Απόψεις

Το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ίσως είναι το δυσκολότερο απ’ αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΟΦΗ.

Από την κλήρωση του καλοκαιριού το παιχνίδι κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε… σημαδευτεί. Άπαντες, δηλαδή, εκτιμούσαν πως απ’ τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκινάει ο… δεύτερος κύκλος παιχνιδιών για τον Όμιλο, που είναι πιο βατός από τον προηγούμενο. Η συγκεκριμένη αντίληψη δεν είναι τραβηγμένη, αλλά υπάρχουν παράμετροι που έχουν κάνει αρκετά δύσκολο τον αγώνα.

Ίσως, μάλιστα, να είναι και ο δυσκολότερος από τους προηγούμενους οκτώ. Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου καλείται να… εγκαινιάσει αυτό τον κύκλο παιχνιδιών με νίκη, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργεί περισσότερο άγχος.

Σε κανένα από τα περασμένα ματς που έδωσε ο ΟΦΗ δεν είχε την… ετικέτα του φαβορί, ενώ αυτή τη φορά κυνηγάει πιο… ξεκάθαρα από ποτέ το «τρίποντο». Οι «ασπρόμαυροι» πάντα παίζουν για τους 3 βαθμούς, όμως απέναντι στον Απόλλωνα η επιτυχία αποτελεί «μονόδρομο», γεγονός που ενδεχομένως να… βαραίνει τα πόδια.

Ο αντίπαλος δεν έχει πάρει ακόμη ούτε πόντο στο πρωτάθλημα και φυσικά στον ηρακλειώτικο σύλλογο δε θέλουν να σκέφτονται πως μπορεί να κάνει σεφτέ στη μεταξύ τους συνάντηση. Οι «κυανόλευκοι» αναμένεται να έρθουν στο «Γεντί Κουλέ»… έτοιμοι για όλα και αυτό πρέπει να κάνει πιο υποψιασμένους και προσεκτικούς του παίκτες του Παπαδόπουλου.

Άλλο ένα στοιχείο που δίνει μια βαρύνουσα σημασία στο ματς είναι το ότι το σύνολο του Γιάννη Ματζουράκη δύσκολα κάμπτεται και μπορεί να έχει χάσει όλα του τα παιχνίδια, ωστόσο σε όλα έχει δώσει… γενναίες μάχες. Στα τέσσερα απ’ αυτά έχει ηττηθεί στο γκολ, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα με δύο τέρματα διαφορά. Δεν έχει ακόμη δεχτεί περισσότερα από δύο γκολ σε αγώνα και γενικώς «παλεύει» μέχρι τέλους σε κάθε αναμέτρηση.

Το πιθανότερο, εξάλλου, είναι πως ο ΟΦΗ δε θα παραταχτεί πλήρης στον αγωνιστικό χώρο, παράγοντας που αυξάνει αυτόματα το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του. Θα πρέπει, έτσι, να μπει… διπλά πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος στο γήπεδο για να πάρει το ματς και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στη Super League. Θα ήταν κρίμα, άλλωστε, να «γκρεμίσει» ό,τι έχει φτιάξει το τελευταίο διάστημα, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θ’ αποτελέσει πισωγύρισμα.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.