Και τώρα... τι στον ΟΦΗ;

12:53 | 09/08/2020

Οι οπαδοί στα κάγκελα, δηλώσεις Ομιλοφροσύνης και ο έξαλλος Big Mike. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Έγινε λοιπόν αυτό που φοβόμαστε στον ΟΦΗ. Αντί η ομάδα να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα χρονιά, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, να ονειρεύεται τα ευρωπαϊκά ταξίδια και την κλήρωση του EUROPA LEAGUE, πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό !

Οι οπαδοί στα κάγκελα, το Facebook να κατακλύζεται από δηλώσεις Ομιλοφροσύνης και ο Big Mike να στέλνει μηνύματα πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και για την παραμονή του.

Δείγμα σαφές πως η ομάδα μπορεί να μεγάλωσε μέσα σε δυο χρόνια, αλλά για να ωριμάσει, να αποκτήσει στέρεες βάσεις το νέο οικοδόμημα θέλει δουλειά πολλή, που δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και κυρίως δεν γίνεται χωρίς συναντίληψη, αποφάσεις που παίρνονται μέσα σε κλειστά γραφεία και με τον κόσμο να καλείται απλά να χειροκροτήσει τις επιλογές που γίνονται γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν.

Μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία προφανώς έχει όλα τα στοιχεία που καθορίζουν το επιχειρείν και τους κανόνες που επιβάλει το μάρκετιγκ για να μεγαλώσει,να απλώσει και να κάνει πιο brand το όνομα της, τηρώντας όλα όσα προβλέπει η διεθνής εμπειρία και οι γνώσεις της αναφορικά με την εμπορικότητα του σήματος της αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Έχει να κάνει και με τους πελάτες - φιλάθλους της, με τα θέλω τους και τη λογική τους, εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό σου στα εύκολα και τα δύσκολα και που δεν τους αντιμετωπίζεις με κανόνες καταναλωτών σούπερ μάρκετ! Δεν μπορείς να τους αγνοείς, να τους καλείς εκ των υστέρων να αλλάξουν σημαία, σύμβολα και λογότυπα, χωρίς να τους εξηγείς την αναγκαιότητα, να τους πείθεις για το σχέδιο σου και να τους κανείς συμμέτοχους σε αυτό!

Αυτό το unfair λοιπόν της διοίκησης, που προφανώς από τα πεπραγμένα της ως σήμερα δεν έγινε εξ επί τούτου, αλλά επειδή δεν ζύγισε ως έπρεπε τις φυσιολογικές αντιδράσεις, έφερε την κρίση στο... καφεδόμπρικο. Κάποιοι θυμήθηκαν τα παλιά, έβγαλαν τα ξίφη και τις ασπίδες τους και κήρυξαν μιαν επανάσταση άνευ λόγου και αιτίας. Δώσανε μάλιστα και την ευκαιρία σε παλιά φαντάσματα του παρελθόντος να βγουν από το καβούκι τους και κρυπτόμενοι πίσω από το ξύπνημα του θυμικού, να δηλώσουν πως είναι ακόμα εδώ ( άραγε γιατί, για να ξανά ρίξουν για μια ακόμη φορά τον ΟΦΗ στα βράχια λες και τους ζήτησε κανείς να δηλώσουν παρόντες ! )

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση φιλάθλων και διοίκησης επουδενί δεν μπορεί να φέρουν βροχή. Σίγουρα θα αφήσει σημάδια στην επόμενη μέρα της ομάδας, αλλά δεν μπορεί να φέρει πισωγύρισμα. Για τον ΟΦΗ, τον κόσμο του, τα στελέχη της διοίκησης αλλά και τον ίδιο τον Μπούση.

Σήκωσαν τόσο ψηλά τον πήχη της ομάδας που κανείς για ένα, πετυχημένο ή ένα κακό λογότυπο, δεν τα καταστρέφει όλα, και δείχνοντας (σε Κούγιες και πολλούς άλλους « άσπονδους» φίλους της ομάδας) πως όλα αυτά που ξεπερνούν και τα πιο φιλόδοξα όνειρα του κόσμου της, ήταν παλάτια στην άμμο και πρέπει να περάσουν κάτω από τον πήχη.

Ας μετρήσουν μέχρι το δέκα , όπως λένε και στο χωριό μου κι ας μιλήσουν αφού περάσει ο αρχικός θυμός και κυρίως εκείνοι που ηγούνται και παίρνουν αποφάσεις. Ο κόσμος και μετά το μπαράζ ανακοινώσεων των οργανωμένων έδειξε πως είναι εδώ και εξακολουθεί να στηρίζει αυτό που ξεκίνησαν. Παιδικές ασθένειες ενός μεγάλου project είναι που φυσιολογικά φέρνει και κάποιες αναταράξεις. Πάμε παρακάτω... το όνειρο συνεχίζεται, γιατί το γουστάρουμε όλοι μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Poll: Ο κόσμος πήρε θέση για το σήμα

Σήμα… κινδύνου στον ΟΦΗ!

Έκτακτο Δ.Σ στον ΟΦΗ, έξω φρενών ο Μιχάλης Μπούσης!

Σχόλιο: Το λογότυπο του ΟΦΗ και το φάουλ της διοίκησης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.