Καταλάβατε τώρα γιατί το Παγκρήτιο είναι η ιδανική έδρα;

SMS
08:10 | 01/03/2019

Η «ορφανή» Εθνική που δεν την αφήνουν ετσιθελικά να παίξει σε Καραϊσκάκη και Τούμπα.

Μετά το τέλος αυτού του Nations League και της αποτυχίας της Εθνικής μας ομάδας, τέθηκε θέμα νέας έδρας. Το «παγωμένο» ΟΑΚΑ δεν ήταν το γήπεδο που μπορούσε να δώσει ώθηση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, να γίνει το νέο και δυνατό του «σπίτι».

Το Παγκρήτιο ήταν η ιδανική λύση. Εξ αρχής ήταν το γήπεδο που αναζητούσε η ελληνική ομάδα σε αυτή τη νέα προσπάθεια ανασύνταξης και επιστροφής σε υψηλό επίπεδο. Ενα στάδιο και μία πόλη μακριά από οπαδισμό και αρρωστημένες συμπεριφορές.

Το πρόβλημα που προέκυψε με το στέγαστρο και η απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει έδρα για τα δύο ματς με Ιταλία και Αρμενία ανέδειξαν ένα άλλο πρόβλημα. Μεγαλύτερο του στεγάστρου. Η Ομοσπονδία ζήτησε για τα συγκεκριμένα παιχνίδια το γήπεδο Καραϊσκάκη. Πήρε ως απάντηση ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι, το δεύτερο μετά από αυτό για την Τούμπα. Για όσους το ξέχασαν, οι οργανωμενοι του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή τους είχαν απαιτήσει ετσιθελικά να μην χρησιμοποιήσει η Εθνική το συγκεκριμένο γήπεδο, τονίζοντας ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Οι χυλόπιτες έγιναν δύο. Εξω το Καραϊσκάκη, έξω και η Τούμπα. Σε μία χώρα που όπως φαίνεται η Εθνική είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Κανένας σεβασμός, καμία αναγνώριση, καμία συμπαράσταση. Με το «έτσι θέλω» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαλέγει το ΟΑΚΑ. Επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν γιατί κάποιοι αποφασίζουν ως «χαλίφηδες».

Δεν πειράζει. Υπομονή. Σε λίγους μήνες και για τα επόμενα 4 χρόνια η Εθνική θα κατέβει στην Κρήτη και το Παγκρήτιο και ο κόσμος του νησιού θα την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Με υγεία και σεβασμό. Πάνω απ' όλα ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Με ανθρώπους που μόχθησαν για αυτή την επιτυχία, άλλο αν κάποιοι... τρώνε τα μουστάκια τους. Αλλά ας σταθούμε στην ουσία: Το Παγκρήτιο ήταν, είναι και θα είναι η ιδανική λύση. Η αφετηρία για το νέο ξεκίνημα της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκεί θα παίξει η Εθνική με Ιταλία και Αρμενία

Μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Εθνικής

Η ΕΠΣΗ παραποιεί την αλήθεια για το Παγκρήτιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.