Κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός το γύρισε στο β' μέρος και ήρθε η ήττα με 1-3 στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε στον αγώνα με σκοπό να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον φαν Ντάινεν στα δεξιά, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι, έβαλε ντε Γκουζμάν και Τοράλ στον άξονα, Μεγιάδο αμυντικό χαφ, Λάμπρου αριστερά και Καστάνιος φορ. Στην άμυνα αλλαγές δεν είχαμε, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή, Μπαλογιάννη να τη συνθέτουν.

Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή από την αρχή, αλλά ήταν ακίνδυνος, αφού στο αμυντικό κομμάτι ο Όμιλος λειτουργούσε άψογα. Μπροστά ο ΟΦΗ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και όσες φορές το έκανε ήταν επικίνδυνος.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει με τον ΟΦΗ να δικαιώνεται από στημένο. Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Διαμαντή, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 στο 16ο λεπτό.

Το γκολ ανέβασε την ένταση του Ολυμπιακού, ο οποίος πίεσε και δυστυχώς για τον ΟΦΗ απάντησε γρήγορα. Στο 25' ο Σισέ με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ομίλου ισοφάρισε, ενώ ελάχιστα νωρίτερα ο Λόπες είχε χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Επασί να τον νικάει.

Το 1-1 διατήρησε υψηλό το τέμπο με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να είναι άψογος στο τακτικό κομμάτι αναζητώντας τους κενούς χώρους. Είχε αντίπαλο, όμως και τον διαιτητή Διαμαντόπουλο, ο οποίος σε καίριες στιγμές έδινε... τα σπόρια στον Ολυμπιακό προκαλώντας δικαιολογημένο εκνευρισμό στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο 49ο λεπτό. Μετά από κόρνερ η μπάλα έμεινε ζωντανή στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Σισέ από κοντά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 1-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Όμιλο, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-3 στο 60ο λεπτό με τον Ρόνι Λόπες κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κρητικής ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση το 1-3 που ήταν βαρύ για τη συνολική εικόνα του ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός είχε πλέον το μομέντουμ, ο Νιόπλιας το πάλεψε με τις αλλαγές (έκανε τρεις μαζεμένες στο 68'), αλλά οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν και μάλιστα έχασαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Δυστυχώς για τον Όμιλο το παιχνίδι τελείωσε νωρίς στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα το 1-3 να φαντάζει ένα πελώριο βουνό που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Oι ενδεκάδες:

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (λ.τ. 74' Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν, Τοράλ (88' Στάικος), φαν Ντάινεν (68' Καμάου), Λάμπρου (68' Τσιλιανίδης), Καστάνιος (68' Γιάννου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68' Μ.Καμαρά), Λόπες (89' Βαλμπουενά), Μασούρας (80' Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί (89' Τικίνιο)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.