Κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ, ηττήθηκε στην Ολλανδία

21:45 | 19/09/2018

Ηττα με τρία γκολ στο β' μέρος για την Ενωση στην πρεμιέρα της στο Champions League.

Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε ομίλους, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή με νίκη. Επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες (με σημαντικότερες αυτές των Λιβάγια-Μπακασέτα) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε δίκαια με 3-0 από τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Champions League.

Η ΑΕΚ δέχθηκε το γκολ σε μία στιγμή αδράνειας στο χειρότερο δυνατό σημείο, με το ξεκίνημα του β' μέρους. Σκόρερ του τέρματος που «σκότωσε» την ΑΕΚ ο Ταλιαφίκο, στην πρώτη τελική εντός εστίας του Αγιαξ, ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε την κατοχή, αλλά η άμυνα της Ενωσης και δη ο εξαιρετικός Οικονόμου κράτησαν μακριά τους κινδύνους.

Μετά το 1-0 η πρωταθλήτρια Ελλάδας προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, αλλά το 2-0 από τον Φαν Ντε Μπέικ στο 77' τελείωσε το ματς. Στο 89' ο ίδιος παίκτης έδωσε θριαμβευτικές διαστάσεις στο αποτέλεσμα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Oι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ζιεχ, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (78' Ντόλμπεργκ), Χούντελαρ (65' Φαν Ντε Μπέικ), Τάντις.

ΑΕΚ: Μπάρκα, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61' Aλεφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81' Γιακουμάκης).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.