Κορωνοϊός: Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα

21:04 | 28/11/2020

Να ξεχάσουν όσα ήξεραν για τις γιορτές των Χριστουγέννων καλεί τους πολίτες η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού και τρίτο κύμα τον Ιανουάριο.

«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι. Κανένας άλλος, από δεύτερη οικογένεια ας είναι και αδέρφια, δεν έχει καμία σημασία. Δεν φιλοξενούμε κόσμο. Στο σπίτι μένουν τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν ήδη στο σπίτι και είναι στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τονίζει σε συνέντευξή της στο newsit.gr

Και συνεχίζει: «Ακόμα κι αν οι γονείς μας μένουν σε άλλο σπίτι δεν πρέπει να έρθουν να τους φιλοξενήσουμε για φαγητό. Ο καθένας θα φάει στο σπίτι του. Έτσι θα γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να μειώσουμε τα κρούσματα. Αν θέλουμε να είμαστε πιο χαλαρά όσον αφορά να ανοίξουν τα καταστήματα και να μπορούμε να βγούμε λίγο έξω και να κάνουμε ένα περίπατο».

Στην συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη τονίζει πως αν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. «Και μην ξεχνάτε ότι περιμένουμε και το τρίτο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο. Διότι αν δεν είμαστε σωστοί στις γιορτές, η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.