Κρητική πρωτιά στο Μεσογειακό πρωτάθλημα πάλης!

22:43 | 01/04/2018

Δυο μετάλλια κατέκτησε στο Μεσογειακό πρωτάθλημα Πάλης που έγινε στο Αλγέρι ο Κρητικόςπαλαιστής Δαμιανάκης Κω/νος το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Συγκεκριμένα ο Κώστας κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των παίδων αλλά και το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Εφήβων όπου έπαιξε με παλαιστές 3 χρόνια μεγαλύτερους. 

Στην κατηγορία των παίδων ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Αιγύπτιο πρωταθλητή αλλά έχασε το χρυσόμετάλλιοκαθώςμάζεψελιγότερατεχνικάσημεία. Στην κατηγορία των Εφήβων νίκησε τον Τυνήσιο πρωταθλητή με 8 - 0 κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο Δαμιανάκης ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με συνολικά 5 νίκες και 2 ήττες (τις περισσότερες που επέτυχε Έλληνας αθλητής).    προπονητής του, Χριστόφορος Κων/νος δήλωσε: ''Ο Κώστας είναι ένας καταπληκτικός αθλητής του οποίου τις δυνατότητες τις ξέραμε και ήρθε η ώρα για να τον δικαιώσουν και τα αποτελέσματα. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ελλάδος χωρίς να χάσει πόντο. Είναι επί 3 χρόνια στέλεχος της Εθνικής ομάδας παίδων με συνεχείς διακρίσεις και φέτος είχε την τύχη να δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό όπου τελικά έκανε μεταγραφή. Φυσικά, συνεχίζει να γυμνάζεται στην παλαίστρα του Μίνωα, στο παγκρήτιο στάδιο καθώς ο Μίνωας είναι ακαδημία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη. Να σημειώσουμε εδώ ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει καταφέρει ξανά παλαιστής από την Κρήτη. Θέλει τρομερά ψυχικά αποθέματα να κατακτήσεις δυο μετάλλια σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Τα τελευταία 6 χρόνια οι αθλητές μας έχουν κατακτήσει 40 πανελλήνια και 4 διεθνή μετάλλια κάτι που δείχνει τη φιλοσοφία μας και την δουλειά που γίνεται στην παλαίστρα μας. Νιώθω πολύ περήφανος για τους αθλητές του Μίνωα που σηκώνουν τη σημαία της Κρήτηςαλλά και της Ελλάδας ψηλά. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και πλησιάζουμε στον τελικό στόχο που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας τον Ιούλιο όπου ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνεχεία.''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.