Ξέσπασε στον Αιγινιακό

18:59 | 20/05/2018

Ο Αιγινιακός «πλήρωσε τα σπασμένα» των προηγούμενων δύο κακών αγώνων του Εργοτέλη, ο οποίος με ένα εξαιρετικό 20λεπτό επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-1.

Ρυθμιστής της προς το καλύτερο αλλαγής του Εργοτέλη ο Γιάννης Ιατρούδης, η είσοδος του οποίου στο ματς τον ώθησε στη σημαντική αυτή νίκη. Δύο γκολ ο Κάιπερς και από ένα οι Τσέλιος, Ιατρούδης και Σταματάκος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τον Εργοτέλη, καθώς στην πρώτη του επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ήταν η φάση του 3ου λεπτού, όταν ο Σταματάκος από αριστερά έστρωσε ωραία στον Κάιπερς και αυτός από το ύψος του πέναλτι με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό σε συνδυασμό με το γνωστό επιθετικό στυλ των κιτρινόμαυρων, τους έδωσε για τα καλά τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 14’ μάλιστα έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Κάιπερς σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Κουστάν να σταματά τη μπάλα πάνω στη γραμμή, πριν την περάσει. Δύο λεπτά αργότερα ο Σταματάκος με ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως την τελευταία κίνηση δεν την έκανε όπως ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να βγει άουτ.

Ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο δεύτερό του γκολ και πάλι στο 34' με τον Μπουρσέλη από δεξιά να στρώνει στον Κάιπερς, το πλασέ του Βέλγου όμως κόντραρε πάνω στον Πετρούση, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Όσο ιδανικά άνοιξε όμως για την κρητική ομάδα του πρώτο ημίχρονο, έτσι άσχημα έκλεισε, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στην πρώτη φάση που «πάτησαν» την περιοχή του οι αντίπαλοι, έβαλαν γκολ…

Μετά από σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ολιγωρία της άμυνας, ο Πέριτς στο δεύτερο δοκάρι βρήκε χώρο και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κατσιμήτρου, για να ισοφαρίσει 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το γκολ αυτό του Αιγινιακού αναθάρρεψε την ομάδα και στην επανάληψη παρουσιάσθηκε περισσότερο επιθετική και απειλητική, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάποια μεγάλη φάση. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του ήταν μπλοκαρισμένος και κάνοντας λάθη σε όλες του τις γραμμές δεν έβρισκε τον τρόπο για να κάνει καλές φάσεις.

Όλα αυτά μέχρι που ο αγώνας έφτασε στο «μαγικό» για την κρητική ομάδα επτάλεπτο, όπου κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Αρχικά στο 71’ ο Κάιπερς έβαλε μπροστά 2-1 τον Εργοτέλη, στο 75’ ο Τσέλιος πέτυχε το 3-1 και στο 77’ ο Ιατρούδης που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγώνα σημείωσε το 4-1.

Και ενώ όλα έδειχναν πως θα ήταν αυτό το τελικό σκορ της αναμέτρησης, ήρθε το γκολ στις καθυστερήσεις του Σταματάκου, ο οποίος από αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1, που έδωσε τη σημαντική από κάθε άποψη νίκη στην κρητική ομάδα.  

Οι συνθέσεις του αγώνα: 

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Μπούζας, Οικονόμου (69’ Μαζουλουξής), Σταμόπουλος (45’ Νικολακάκης), Μπουτσάκης, Κάιπερς (73’ Ιατρούδης), Αγγελόπουλος, Σταματάκος.

Αιγινιακός (Κ. Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Τοπαλίδης, Πέριτς, Κουστάν (80’ Μπιλάλι), Ζούρκος, Τσολακίδης (58’ Χότζιτς).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λάμπρου από την Εύβοια, με επόπτες τους Παπανικολάου (Κορινθίας) και Λυμπερόπουλο (Αθηνών).

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.