Ξέσπασμα Μπερμπάτοφ κατά των ρατσιστών οπαδών

10:20 | 18/10/2019

O Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μίλησε με σκληρή γλώσσα σε συνέντευξή του για τους Βούλγαρους οπαδούς που επιτέθηκαν ρατσιστικά σε Άγγλους διεθνείς παίκτες και ζήτησε την διά παντός αποβολή τους από κάθε αθλητικό χώρο.

«Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, αυτό ακριβώς είδαμε και στο εθνικό μας στάδιο απέναντι στην Αγγλία. Υπήρχαν άνθρωποι που ο μοναδικός λόγος που βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν για να προκαλέσουν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται να πηγαίνουν σε αγώνες και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τιμωρηθούν διά βίου, όχι μόνο όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες αλλά τις αθλητικές γενικότερα. Ελπίζω η κυβέρνησή μας στην Βουλγαρία να κάνει τη δουλειά τους και να τους τιμωρήσει για πάντα, δεν αξίζουν να βρίσκονται εδώ και μας ντρόπιασαν όλους. Ντρέπομαι που αυτοί οι άνθρωποι το έχουν καταφέρει αυτό» ήταν τα λόγια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και παλιού παίκτη του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πώς το ρατσιστικό περιστατικό δεν πρέπει να χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Βουλγαρία: «Δεν μπορώ να αποδεχτώ την κριτική που ασκήθηκε σε όλη τη χώρα, 50 άνθρωποι δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα έθνος, δεν είμαστε ρατσιστές».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.