Ξύλο σε σχολικούς αγώνες, επενέβη η αστυνομία!

22:50 | 01/03/2019

Μπάχαλο επικρατεί στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ, καθώς έπεσε ξύλο σε αγώνα στο Περιστέρι, κλήθηκε η αστυνομία, η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα και εκείνος τιμώρησε... λάθος ομάδες.

Οι σχολικοί αγώνες μπάσκετ διεξάγονται αυτή την περίοδο και πριν μερικές ημέρες έγινε ένα άσχημο περιστατικό στο Περιστέρι, όταν μπήκαν παιδιά μέσα στο παρκέ, έγιναν επεισόδια, διακόπηκε το ματς και κλήθηκε η αστυνομία.

Στη συνέχεια, επενέβη ο εισαγγελέας και αποφάσισε την διακοπή του σχολικού πρωταθλήματος της Δυτικής Αττικής. Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα...

Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος Περιστερίου ανήκει στον δυτικό τομέα της Περιφέρειας και όχι στην Δυτική Αττική, στην οποία υπάγονται η Μάνδρα, η Ελευσίνα, τα Μέγαρα, η Φυλή και ο Ασπρόπυργος.

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν αυτή την χωρική διανομή. Αυτή την περίοδο δεν γίνεται κανένας σχολικός αγώνας στην Δυτική Αττική για περιστατικό που συνέβη σε άλλη περιφέρεια. Εν ολίγοις, ο εισαγγελέας τιμώρησε λάθος περιοχές.

Οι αγώνες στον δυτικό τομέα, όπου υπάγεται το Περιστέρι, συνεχίζονται κανονικά όπως και στους άλλους τομείς, αλλά όχι στην Δυτική Αττική και γίνεται προσπάθεια από γονείς προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση του εισαγγελέα για την απόφασή του αυτή.

Με αυτό τον τρόπο, καταργείται η ισονομία στα σχολεία, καθώς οι ομάδες της Δυτικής Αττικής δεν συμμετέχουν και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν και τις πιθανότητές του για το παγκόσμιο σχολικού μπάσκετ. Υπάρχει και σχετική μοριοδότηση, επομένως δεν είναι διόλου αμελητέο γεγονός.

Για τους σχολικούς αγώνες υπεύθυνο είναι το υπουργείο παιδείας και οι κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το μπάχαλο είναι άνευ προηγουμένου και όλα αυτά για μια απόφαση που αδικεί συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία δεν ευθύνονται σε τίποτα.

Πηγή:
www.sport24.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.