Πισωγύρισμα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ στη Λιβαδειά έκανε ένα βήμα προς τα πίσω και παρουσίασε συμπτώματα από τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών.

Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να μην στάθηκαν καθόλου στη διαιτησία, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Γρατσάνης καθόρισε πολλά στο ματς απέναντι στους Βοιωτούς. Οι… αστάθμητοι παράγοντες, εξάλλου, παίζουν σε αρκετές περιπτώσεις ουσιαστικό ρόλο στην τελική έκβαση μιας αναμέτρησης.

Στο συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου θέλουν ν’ ασχοληθούν περισσότερο με τη δική τους παρουσία στον αγώνα και αυτό είναι μάλλον και το σωστότερο. Γιατί πολύ απλά η ομάδα θύμισε τον ΟΦΗ του… πρώτου κύκλου παιχνιδιών που έδωσε στο πρωτάθλημα και έκανε ένα «βήμα» προς τα πίσω.

Πέραν του Τρικαλινού ρέφερι, τον ηρακλειώτικο σύλλογο «έπληξαν» και οι 5 απουσίες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, μάλιστα, λογίζονται ενδεκαδάτοι. Και πάλι, όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, όσο και αν-κακά τα ψέματα- ο Όμιλος δεν έχε την πολυτέλεια να στερείται τις υπηρεσίες τόσο σημαντικών παικτών.

Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα φαίνεται πως «πείραξαν» τη χημεία και ο ΟΦΗ έχασε, αλλά δέχτηκε και γκολ μετά από 3 αγωνιστικές. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν και πάλι ένα… θεματάκι στη συγκέντρωση, καθώς υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη, δίνοντας εύκολες κατοχές στον Λεβαδειακό.

Και, βεβαίως, σε άλλο ένα ματς επιβεβαίωσαν το σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία και στο γκολ. Μπορεί η ομάδα του Παπαδόπουλου να σκόραρε μετά από 2 συναντήσεις, ωστόσο το τέρμα ήρθε από την… άσπρη βούλα, ενώ δεν έβγαλε "καθαρή" ευκαιρία.

Με τις… προϋποθέσεις και μόνο δε γίνεται δουλειά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Όμιλος θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και σε μεγάλο ποσοστό τα κατάφερε. Είχε την κατοχή, είχε υπομονή στην ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία, αλλά για άλλο έναν αγώνα η αντίπαλη περιοχή θύμιζε… απαγορευμένη ζώνη.

Ο ΟΦΗ δεν… πάτησε ξανά περιοχή και του έλειπε για πολλοστή φορά αυτή η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Η τελική πάσα, μια έμπνευση, η ψυχραιμία, κάτι το απρόβλεπτο… Το θετικό είναι πως ακολουθεί η διακοπή της Super League και υπάρχει χρόνος για ν’ αποθεραπευτούν οι τραυματίες, αλλά και για να… καθαρίσει το μυαλό.

Είναι λογικό όσο περνάνε τα παιχνίδια και δεν έρχονται νίκες, το άγχος ν’ αυξάνεται. Άπαντες, ωστόσο, πρέπει μάλλον να μάθουν να ζουν μ’ αυτό και να εκμεταλλευτούν… γόνιμα την πίεση που υπάρχει. 

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα γκολ στο Λεβαδειακός-ΟΦΗ

Το πρόγραμμα του ΟΦΗ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου

Οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.