Με οδηγό τον... Ντρούλιτς

11:12 | 24/10/2018

Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται για τον Σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΕΛ, σε μια πόλη που έχει κερδίσει εκεί μια φορά στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του

Με φόρα και ψυχολογία από την νίκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ προετοιμάζεται για τον αγώνα στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θα έχει ξανά στη διάθεση του τους Νέιρα και Παπαστεριανό, όμως από ότι φαίνεται ο Τάσος Παπάζογλου θα είναι διαθέσιμος. Αυτό, θα διαπιστωθεί στις επόμενες προπονήσεις.

Ο ΟΦΗ φιλοξενείται σε μια έδρα που τα τελευταία χρόνια δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι την τελευταία 20ετία, οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί στη Λάρισα, μόλις 5 φορές. Ο ΟΦΗ μετράει 4 ήττες και μία νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ηρακλείου θα παίξει στο ''AEL Arena''.

Στο πιο πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων στο ''Αλκαζάρ'', το 2008, ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 4-3 σε ένα ματς που προηγήθηκε με 1-2 στο ημίχρονο με ματσάρα του Σίμιτς (2 γκολ). Την προηγούμενη χρονιά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου (τότε) συνετρίβη με 5-1 από το σύνολο του Γιώργου Δώνη. Τον Ιανουάριο του 2007, η ΑΕΛ  είχε κερδίσει ξανά τον ΟΦΗ, για το θεσμό του Κυπέλλου αυτή τη φορά, με 3-1. Λίγους μήνες αργότερα, ο ΟΦΗ πήρε τη ρεβάνς για το πρωτάθλημα και εκείνη ήταν η μοναδική του νίκη την τελευταία 20ετία και στις συνολικά πέντε επισκέψεις του στην Θεσσσαλική πόλη. Ήταν για την 24η αγωνιστική, με τους Ουέλιγκτον (23') και τους Ντρούλιτς(29') να σκοράρουν στη νίκη με σκορ 2-1. Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποβληθεί στο φινάλε ο Σίσιτς.

Επίσης, ολοκληρώνοντας την πιο πρόσφατη πεντάδα αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων, τον Φεβρουάριο του 2006, το σουτ του Γαβριλόπουλου είχε δώσει τη νίκη στην ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Α' Εθνικής. Μάλιστα, και σε εκείνη την αναμέτρηση είχαμε αποβολή για τον ΟΦΗ, ο Μηνάς Πίτσος πήγε νωρίς για... ντουζ, στο 66'.

*Αλησμόνητο και μια ξεχωριστή περίπτωση ιστορικά στα εκτός έδρας παιχνίδια της ιστορίας του ΟΦΗ, η νίκη με 6-2 στο ''Αλκαζάρ'', με Ρίζνιτς - Μούτα - Μαχλά και Μίτιτς να σκοράρουν με τον ''μεγάλο'' Ολλανδό,τότε, στον πάγκο του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.