Μέσι ή Ρονάλντο;

Απόψεις

Έχουμε αναρωτηθεί πόσο τυχεροί είμαστε που βλέπουμε αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές;

To ερώτημα του τίτλου είναι προφανώς ρητορικό. Οι δυο τους δεν συγκρίνονται και δεν χρειάζεται να τους συγκρίνουμε.Ο Αργεντίνος και ο Πορτογάλος μας χάρισαν δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές τις προηγούμενες ημέρες. Για να είμαι ακριβής, ακόμα δύο. Κυρίως, η εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ξεκάθαρα το highlight της φάσης των ''16''. Ο Πορτογάλος ήταν ΟΛΗ η Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης, πέτυχε δύο πανέμορφα και συνάμα δύσκολα γκολ και οδήγησε την ''Μεγάλη Κυρία'' στην μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της.

Ο... άλλος, μια από τα ίδια. Η Μπαρτσελόνα ήταν κοντά στο να κάνει τα εύκολα - δύσκολα απέναντι στην Λυών, όμως όταν χρειάστηκε την βοήθεια του σούπερ σταρ της, ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκεί. Δύο γκολ και δύο ασίστ στο χθεσινό 5-1 επί των Γάλλων, σκορ που κολακεύει τους μπλαουγκράνα. Γκολ αλά Πανένκα και μια ασίστ που όμοια της δυσκολεύομαι να θυμηθώ, ο Μέσι έδωσε ακόμα μια ποδοσφαιρική παράσταση στο ''Καμπ Νου''.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν έχουμε αντιληφθεί τι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Η ποδοσφαιρική τους συνέπεια, οι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ τους αριθμοί καθώς και η επιρροή τους στις ομάδες τους είναι κάτι το μοναδικό. Όπως απαράμιλλο και το στυλ τους. Το ''φαινόμενο'' Μέσι και αυτός ο υπερ-παίκτης Ρονάλντο.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

  •  Έχει κατακτήσει 5 Champions League, ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008) και τέσσερα με τη Ρεάλ (2014, 2016, 2017, 2018). Συνολικά, έχει ένα λιγότερο από τον θρυλικό Πάκο Χέντο της Ρεάλ με έξι κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 124 γκολ στη διοργάνωση, 18 περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι, έχοντας παίξει σε 160 ματς. Το ακόμα πιο απίστευτο: χρειάστηκαν 30 αγώνες στο Champions League γα να σκοράρει.
  • To χατ-τρικ του Ρονάλντο στο ματς με την Ατλέτικο ήταν το 8ο στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Μέσι
  • Έχει σκοράρει 63 γκολ στις «νοκ – άουτ» φάσεις της διοργάνωσης, πολύ μακριά από τον Μέσι, που έχει 40 γκολ.
  • Ο Πορτογάλος έχει συμμετοχή σε 77 γκολ σε 77 ματς «νοκ – άουτ» φάσεις της διοργάνωσης (63 γκολ και 14 ασίστ)
  • Οι δύο κεφαλιές – γκολ που σημείωσε την Τρίτη σημαίνει πως πλέον έχει 22 γκολ με το κεφάλι, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον.
  •  Έχει φτάσει τουλάχιστον ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης 11 φορές τις προηγούμενες 12 σεζόν. 

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΜΕΣΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

  • Έχει κατακτήσει 4 φορές το Champions league, όλα με την φανέλα των Καταλανών (2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15)
  • Έχει σημειώσει 106 γκολ στο Champions League, όλα με την Μπαρτσελόνα
  • Έφτασε τις 131 συμμετοχές στη διοργάνωση, ξεπέρασε τον Αντρές Ινιέστα (130) και κυνηγά τον Τσάβι (151).
  • Οκτώ χατ-τρικ συνολικά στην διοργάνωση
  • Ο 31χρονος Αργεντινός έφθασε φέτος τα οκτώ συνολικά γκολ και τρεις συνολικά ασίστ.
  •  Έχει το μεγαλύτερο σχετικό άθροισμα - άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε γκολ - από κάθε άλλον παίκτη στη διοργάνωση της τρέχουσας σεζόν.Ο "σταρ" των "μπλαουγκράνα" έχει άμεση συμμετοχή σε 11 γκολ. 

Οι αριθμοί τους προκαλούν ίλιγγο. Ο Ρονάλντο στα 34 του χρόνια έχει σκοράρει με όλες τις ομάδες του 682 ενώ έχει μοιράσει 218 ασίστ σε 951 εμφανίσεις. Ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει 653 τέρματα, έδωσε 268 ασίστ σε 800 παιχνίδια, στα 31 του χρόνια.

Άραγε πόσα χρόνια το ποδόσφαιρο είχε να υπερηφανεύεται για ταυτόχρονη ύπαρξη δύο τόσο μεγάλων ποδοσφαιριστών. Τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, προσωπικότητα, επιρροή, όλα κοντά στην τελειότητα. Και το σημαντικότερο, η διάρκεια. Μέσι και Ρονάλντο βρίσκονται στο ψηλότερο επίπεδο την τελευταία 10ετία.

Αν βοηθήσει και η κλήρωση της Παρασκευής, ίσως δούμε και τον πρώτο τελικό ανάμεσα στους δύο. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βαδίζει στα 35 δεν θα έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για να ζήσουμε κάτι παρόμοιο, ούτε καν να τσακωνόμαστε για το ποιος είναι καλύτερος. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά, δύο μύθοι που δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε, δύο προσωπικότητες που έχουν ''μεγαλώσει'' το άθλημα. Άραγε έχουμε αναρωτηθεί πόσο τυχεροί είμαστε που βλέπουμε αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται και μάλιστα τόσο συχνά;

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.