Aπολογισμός: Τα χειμερινά «ψώνια» του ΟΦΗ επί Μπούση

Απόψεις

Τι κάνει ο ΟΦΗ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τα τελευταία χρόνια

Εδώ και λίγα 24ωρα έχει ανοίξει και επίσημα η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, η πρώτη του 2022. Οι ομάδες ανά τον κόσμο προσπαθούν - κυρίως - είτε να ενισχυθούν, είτε να λύσουν συμβόλαια σε μια περίοδο που διακρίνεται περισσότερο για τις λιγοστές κινήσεις παρά τις πολλές προσθαφαιρέσεις.


Κάπως έτσι αναμένεται να κινηθεί και η ομάδα του ΟΦΗ. Σε πρώτη φάση προτεραιότητα - όπως έχει πει ο Νίκος Νιόπλιας - και αποτύπωσε στο Capitano.gr ο Σταύρος Καραϊνδρος, έχουν οι αποχωρήσεις, οι δανεισμοί και γενικά οι παίκτες που δεν υπολογίζονται. Σε 2η φάση, άμεση ανάγκη της ομάδας είναι η απόκτηση (τουλάχιστον) ενός βασικού σέντερ φορ.

Στην ''εποχή Μπούση'', ο Ιανουάριος δεν είναι η αγαπημένη μεταγραφική περίοδος της ομάδας και αν εξαιρέσουμε τον Ιανούαριο του 2019, τις δύο επόμενες χρονιές οι κινήσεις ήταν περιορισμένες. Άλλωστε, πέρα από την ποσότητα, αν θέλουμε να αποτυπώσουμε και την αποτελεσματικότητα των παικτών που βρέθηκαν στον ΟΦΗ την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη (επί Μπούση), θα ήταν ψέμα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

  1. Λούκ Καστάνιος (Επιθετικός)

* Ο ΟΦΗ έψαχνε έναν παίκτη να δώσει ώθηση στην επιθετική γραμμή, κατέληξε στον Λουκ Καστάνιος, όμως ένα χρόνο μετά ο Ολλανδός δεν τον δικαώνει. Λίγα πράγματα, ο Καστάνιος επιβεβαίωσε στην Κρήτη ότι η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα και δεν θυμίζει σε πολλά το wonderkid πριν 10 χρόνια. Του αναγνωρίζεται η προσπάθεια αλλά όχι η αποτελεσματικότητα του.

4704857.jpg#asset:361922


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

  1. Ζοάο Βίκτορ (Χαφ)
  2. Νίκος Βαφέας (Στόπερ)

* Δύο παίκτες που δεν βοήθησαν καθόλου και μετά από λίγους μήνες αποχώρησαν από την ομάδα. Την προσθήκη Βαφέα δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω, ''τίμιος'' αλλά με χαμηλό ταβάνι, ο Ζοάο Βίκτορ ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Μέσος με καλό βιογραφικό όμως με ελάχιστα πλέον τρεξίματα και αντοχές για την συγκεκριμένη θέση.

IANOYAΡΙΟΣ 2019

  1. Kώστας Γιαννούλης
  2. Βαγιέμπα Σακόρ
  3. Κρις Μπράουν
  4. Έρικ Πέρσον
  5. Γιώργος Γιακουμάκης
  6. Ρικάρντο Βαζ
  7. Φελίπε Φερέιρα
  8. Αντίλ Ναμπί

* Τον Ιανουάριο του 2019 τον περίμεναν πολλοί στον ΟΦΗ, ο Μιχάλης Μπούσης λίγους μήνες πριν είχε αναλάβει διοικητικά την ομάδα και η ενίσχυση έμοιαζε επιβεβλημένη και δεδομένη. Ο Κώστας Γιαννούλης ήταν η πρώτη προσθήκη επί εποχής Μπούση, αρχηγός με εξαιρετική παρουσία τις 2 πρώτες χρονιές, μαζί με τον Ναμπί αποτελούν τους πιο σταθερούς παίκτες με την μεγαλύτερη προσφορά, οι οποίοι υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ.

Ο Σακόρ ήταν ένας ταλαντούχος χαφ, ένα στοίχημα που δεν έπιασε, ο Πέρσον πέρασε και δεν... ακούμπησε, 40+ ματς για τους Βαζ και Μπράουν, αμφότεροι με μια αξιόλογη διαδρομή αλλά χωρίς το κάτι παραπάνω. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε κρίσιμα γκολ όμως αυτά δεν ήταν αρκετά για να κάνει ο ΟΦΗ την υπέρβαση με την αγορά του από την ΑΕΚ. Ο Φερέιρα εντυπωσίασε στην αρχή, πολύς ντόρος γύρω από το όνομα του όμως ακόμα δεν έχει πείσει ότι το αξίζει, δανεικός πλέον στην Κηφισιά.

γιακουμακης-οφη-γιωργ.jpg#asset:319852


Συνοψίζοντας:

Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ο ΟΦΗ δεν μπορεί να πει ότι δικαιώνεται. Συνολικά έχει αποκτήσει 11 ποδοσφαιριστές από το 2019, οι 4 από αυτούς παραμένουν στο ρόστερ ενώ οι περισσότεροι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Οι Γιαννούλης - Ναμπί είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν, Βαζ, Μπράουν - Γιακουμάκης έδωσαν λύσεις σε δύσκολες στιγμές αλλά χωρίς σταθερότητα, ο Φερέιρα των πρώτων μηνών έδειξε πράγματα, όμως σε γενικές γραμμές δεν είχε ωριμότητα. Από τους υπόλοιπους ελάχιστα πράγματα.

Επίσης, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν έχει πληρώσει πότε ομάδα - επί ημερών Μπούση - τον Ιανουάριο για αγορά παίκτη, κινείται μέσω δανεισμών ή αγορά ελεύθερων παικτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάκελος αποχωρήσεις: Οι πιθανοί για την έξοδο και οι δανεισμοί

Μεταγραφικό πάρε-δώσε και Αστέρας

Ο Βαγιέχο, ο ΟΦΗ και η αγορά της Ισπανίας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.