Μόνιμο το τουρνουά play-in στο NBA

11:09 | 13/07/2022

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο τριών ετών και δύο διαφορετικές μορφές, το τουρνουά play-in του NBA, θα είναι πλέον μόνιμο στο πρωτάθλημα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ ψήφισε για να δώσει στο τουρνουά play-in μόνιμο καθεστώς και ενώ προηγουμένως, η δομή του play-in χρειαζόταν έγκριση σε ετήσια βάση.

Το ΔΣ πρόσθεσε επίσης μια αλλαγή κανόνα με σκοπό να αποθαρρύνει τις ομάδες από το να διαπράττουν το λεγόμενο «take foul» που είναι το φάουλ των αμυνόμεμων προκειμένου να σταματήσουν τον αιφνιδιασμό των αντιπάλων. Προχωρώντας προς τα εμπρός, τέτοια φάουλ θα έχουν πλέον ως αποτέλεσμα η ομάδα που βρισκόταν στην επίθεση να έχει μια βολή και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας. Μέχρι πρότινος η ομάδα που δεχόταν φάουλ στον αιφνιδιασμό απλά διατηρούσε την κατοχή της μπάλας.

Και οι δύο αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σφράγισαν ομόφωνες συστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του NBA, η οποία περιλαμβάνει παίκτες, στελέχη της Εθνικής Ένωσης Παικτών Μπάσκετ (NBPA), προπονητές, ιδιοκτήτες, στελέχη των front office και διαιτητές.

Το τουρνουά play-in θα συνεχιστεί με τη μορφή που υπήρχε σε κάθε μία από τις δύο προηγούμενες σεζόν. Σε κάθε περιφέρεια, οι ομάδες της έβδομης και της όγδοης θέσης παίζουν ένα μόνο παιχνίδι, με τον νικητή να κατευθύνεται στα playoffs ως έβδομος της περιφέρειας. Ο ηττημένος εκείνου του αγώνα αντιμετωπίζει τον νικητή ενός αγώνα μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στην ένατη και τη δέκατη θέση, με τον νικητή να καταλαμβάνει την 8η και τελευταία θέση των playoffs.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.