Νέα εποχή με νέα έδρα

13:03 | 12/11/2018

Τι δήλωσε ο Αγγελος Αναστασιάδης, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ και τι ειπώθηκε για το Παγκρήτιο.

Η ΕΠΟ παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας τον Αγγελο Αναστασιάδη και τον Αγγελο Μπασινά στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και ο νέος τεχνικός διευθυντής Εθνικών ομάδων παρουσίασαν τα πλάνα τους, ενώ έγινε αναφορά και στο θέμα αλλαγής της έδρας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σε σχετική ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αναφορικά με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παγκρήτιο στα προκριματικά του Euro, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Capitano.gr, η απάντηση ήταν η εξής: "Τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο γήπεδο που θα βοηθά τις ανάγκες της Εθνικής. Το κομμάτι αυτό, όμως, ανήκει πρωταρχικά στο προπονητικό επιτελείο. Συνεργαζόμαστε για να δούμε ποια θα είναι η καταλληλότερη επιλογή των γηπέδων γιατί πρέπει να είναι δύο όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα".

Από την πλευρά του, νέος προπονητής της ελληνικής ομάδας τόνισε αρχικά: "Τιμή που μου έκαναν να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και τους προέδρους των ομάδων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Όνειρο ζωής για μένα. Έχω μεγάλη χαρά".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: 

Για το αν είναι μεγάλη πρόκληση για αυτόν η Εθνική: "Ήμουν και στην εθνική Κύπρου. Κάναμε αρκετά πράγματα, ήθελα παραπάνω. Ανεβάσαμε τον πήχη, αλλά ήθελα περισσότερα. Είχα πει στην Ομοσπονδία της Κύπρου ότι αν δεν περνούσαμε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα σταματούσα. Αυτό έκανα και με πρωτοβουλία μου σταμάτησε η συνεργασία μας. Η δική μας Εθνική έχει τον πήχη ψηλά από μόνη της. Οι βλέψεις είναι μεγάλες. Ναι, είναι η ύψιστη πρόκληση".

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει: "Εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο και ποιότητα. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, τους είχαν βγάλει λούζερ. Εγώ τους έλεγα ότι θα πάτε και θα πάρετε το πανευρωπαϊκό. Το έλεγα και στις διοικήσεις των ομάδων, να εμπιστευτείτε τα Ελληνόπουλα. Δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε μας. Δε λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά πρέπει να αποδείξουν οι άλλοι ότι είναι καλύτεροί μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Πρέπει να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι αυτή η ομάδα είναι η δική τους ομάδα. Όταν έρχονται εδώ, ότι έχουν μια σοβαρή υπευθυνότητα, να αντιμετωπίζουν το βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Το αντίθετο είναι εις βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και της Εθνικής ομάδας. Να πείσουν τους πάντες ότι αξίζουν. Αυτοί ότι αξίζουν και όχι οι ξένοι. Η Εθνική είναι η ταυτότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να το δούμε από την Πέμπτη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και ο στόχος μου. Θα βρεθώ με τα παιδιά, θα μιλήσω μαζί τους και αυτό είναι το μεγάλο βάρος. Στην Εθνική έχεις τα υπέρ και τα κατά. Στην Εθνική έχεις το περιθώριο της επιλογής. Στην ομάδα βρίσκεις τους παίκτες. Στην ομάδα όμως είσαι κάθε μέρα, ενώ στην Εθνική δεν ισχύει αυτό. Θα έρθουν άλλοι κουρασμένοι, απογοητευμένοι, Είναι άλλο η Εθνική, άλλο ο σύλλογος. Να τους πείσουμε ότι είμαστε εδώ γι' αυτούς. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε".

Για τα προπονητικά του πλάνα: "Εμένα μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι την απάντηση θα τη δώσουμε στο γήπεδο, δεν δίνονται απαντήσεις με τα λόγια. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, πολλές φορές μάλιστα επικρίθηκα, γιατί δεν χαμογελάω. Από τη στιγμή που θα τελειώσει ο αγώνας μέχρι τη συνέντευξη Τύπου γυρίζουν στο μυαλό μου χιλιάδες πράγματα και εγώ κρίνω πολύ πιο αυστηρά τον εαυτό μου. Θέλω να με σκοτώσω! Καταλαβαίνω και το χιούμορ που κάνουν κάποιοι με τον τρόπο που μιλάω στις συνεντεύξεις Τύπου, μετά τους αγώνες".

Για τις κλήσεις που έκανε: "Δεν θέλω να μπω ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Η κλήση έγινε σχεδόν με τα ίδια παιδιά συν τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο. Δεν μου αρέσει το χθες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι γινόταν. Είχα παιδιά που είναι στην Ελπίδων αλλά επειδή είναι σε κρίσιμη καμπή, μίλησα με Νικοπολίδη και αποφάσισα να μην καλέσω κάποια παιδιά γιατί όντως είναι σημαντικό να πάνε σε αυτή τη διοργάνωση".

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βαγγέλης Γραμμένος, Αγγελος Αναστασιάδης και Αγγελος Μπασινάς εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου του Ολυμπιακού που "έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.