​Νίνης: «Αγγαρεία τα πλέι άουτ, δεν έχουν λόγο ύπαρξης»

17:54 | 27/05/2022

Ο Σωτήρης Νίνης έκανε τον απολογισμό της σεζόν.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στη δική του παρουσία, αλλά και τα (ανούσια) πλέι άουτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Νίνη:

Για την επόμενη ομάδα στην καριέρα του:

Είναι μια περίοδος που πρέπει να ηρεμήσουμε από την χρονιά που πέρασε. Διακοπές και προπονήσεις. Μόλις τελείωσε η χρονιά και θα πρέπει να περιμένω για το επόμενο βήμα που θα κάνουμε. Δεν ξέρουμε, όμως ακόμη, τι θα γίνει.

Είναι ρίσκο για έναν ποδοσφαιριστή να περιμένει για να κλείσει σε μια ομάδα. Κανείς δεν το θέλει αλλά είναι και μια τακτική των ομάδων για να ποντάρουν στην πίεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές και έτσι να κάνουν χαμηλότερες προσφορές στα συμβόλαια.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Σε σχέση με τη χρονιά που έφυγα από την Ελλάδα, το επίπεδο πιστεύω ότι είναι πολύ χαμηλότερο. Έχει πέσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ θα έπρεπε να έχει ανέβει. Από πέρσι - φέτος υπήρξε μια άνοδος όμως…

Κατά τη γνώμη του το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός. Ήταν η ομάδα με την μεγαλύτερη διάρκεια και τις περισσότερες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ρόστερ που έπαιζε σε τρεις διοργανώσεις και επέλεγε που θα δώσει το βάρος και την προσοχή του.

Οι άλλες ομάδες, οι μικρότερες σε μέγεθος, τα έδιναν όλα κόντρα. Εμείς τα δίναμε όλα κόντρα στις άλλες μεγάλες ομάδες. Το ωραίο είναι ότι φέτος οι μικρότερες ομάδες πήραν βαθμούς από τις άλλες μεγάλες ομάδες.

Για τα πλέι-άουτ, τώρα έχω την άποψη ότι δεν έχουν λόγο… ύπαρξης. Αγγαρεία κάνουν οι παίκτες και οι ομάδες. Δεν υπάρχει κίνητρο. Για τα πλέι-οφ, θεωρώ ότι μπορούν να συνεχιστούν και θα έπρεπε να υπάρχουν. Όμως αυτό το λέω έχοντας ως δεδομένο το φορμάτ των ομάδων και του πρωταθλήματος. Θα προτιμούσα κάτι διαφορετικό, ένα φορμάτ όπως αυτό που είναι σε ισχύ στο Βέλγιο, γιατί έτσι υπάρχει και μεγαλύτερο κίνητρο.

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού φέτος…

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πιο φορμαρισμένος, και δίκαια πήρε το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν τον τελικό του Κυπέλλου. Η δουλειά που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετική. Ένας προπονητής χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να βγάλει τη δουλειά του η ομάδα, αλλά στο τέλος όλοι δικαιώθηκαν.

Για τον τελικό του Κυπέλλου:

Ο πρώτος τελικός που πήγα ως θεατής.. μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι κανείς δεν μας έλεγξε… Από την στιγμή που μπαίνεις σε ένα γήπεδο πρέπει να γίνεται έλεγχος. Εδώ δεν υπήρχε έλεγχος και στις δύο πλευρές. Είναι περιττό, λοιπόν μετά από αυτό να μπορούμε να μιλήσουμε για το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Καθαρά αγωνιστικά τώρα όταν ένα παιχνίδι έχει διακοπές και οι παίκτες κάνουν ζέσταμα, σταματούν και κάνουν πάλι ζέσταμα είναι λογικό να μην μπορούν να αποδώσουν. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την κατοχή από την αρχή, είχε και το πέναλτι και στο δεύτερο 45λεπτο αν και οπισθοχώρησε αρκετά - έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ - αλλά ο Παναθηναϊκός είχε το σθένος να το διαχειριστεί και να πάρει το Κύπελλο.

Τι επιθυμεί για τη συνέχεια στην καριέρα του;

Δεν ξέρω τι θα γίνει… τι μπορεί να έρθει. Είμαι ανοιχτός να φύγω και πάλι αλλά και να κάτσω στην Ελλάδα.

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

Ένας πολύ ωραίος τελικός με ομάδες που προσφέρουν θέαμα. Θα ήθελα τη Λίβερπουλ λόγω του Κώστα.

Για την παρουσία του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ…

Ο Κώστας πέρασε δυσκολίες στην περσινή σεζόν, είχε και κορωνοϊό και έμεινε πίσω σε ρυθμό. Φέτος μπήκε στο ρυθμό της ομάδας και του προπονητή. Για μένα είναι φυσιολογικό να μπορέσει να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό από την στιγμή που παίζει σε μια τέτοια ομάδα. Όλοι θα πρέπει να τον στηρίζουμε και να θέλουμε να ανέβει και άλλο.

Για την Εθνική ομάδα:

Δεν έχει σχέση με την Εθνική του χθες… με τη φουρνιά του 2004 και τη δικιά μας που τη διαδέχθηκε. Υπάρχει ταλέντο. Το κλίμα και ίσως να μην ήταν το καλύτερο, αλλά μετά τον Φαν’τ Σχιπ εκτιμώ ότι είναι καλύτερο. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή παρέα, σημασία έχει να μείνει ένα κορμός και ο προπονητής να κάνει τις αλλαγές που πρέπει.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.