Ο Άγιαξ μετονομάζει το γήπεδό του σε «Γιόχαν Κρόιφ»

13:10 | 07/04/2018

Ο μεγαλύτερος Ολλανδός αστέρας κι ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, ανδρώθηκε και αναδείχθηκε στον Άγιαξ ο οποίος αποφάσισε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του 68χρονου να δώσει το όνομά του στο γήπεδό του…

Ήταν 24 Μαρτίου 2016 όταν ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», Γιόχαν Κρόιφ, απεβίωσε και σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου νικήθηκε από τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά τόσο για τον Άγιαξ και τη Μπαρτσελόνα όσο και για το ποδόσφαιρο της χώρας του.

Η ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά ο Κρόιφ, πριν μετακινηθεί στη Βαρκελώνη και τους «μπλαουγκράνα» όπου έγραψε ιστορία τόσο παίζοντας όσο και προπονώντας, αποφάσισε να τον τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι άνθρωποι του Άγιαξ αποφάσισαν λοιπόν πως η «Amsterdam Arena» από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα ονομάζεται «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Με τη φανέλα του Άγιαξ, την οποία φόρεσε κατά την παραμονή του στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και ύστερα από το 1964 ως το 1973, στην ανδρική ομάδα πια, ο Κρόιφ σκόραρε 190 γκολ, κερδίζοντας εννέα εθνικούς τίτλους και τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα, πριν γίνει προπονητής (1985-1988) και αργότερα διευθυντής της ομάδας.

Πηγή:
cnn.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.