Ο Βρέσκας φεύγει, ο «τελικός» έρχεται…

Απόψεις

Στον ΟΦΗ οφείλουν ν’ αφήσουν πίσω τα διαιτητικά όργια του αγώνα με την ΑΕΚ και να επικεντρωθούν στο κρισιμότατο παιχνίδι απέναντι στην Λαμία.

Ο Βρέσκας δεν επέτρεψε στον Όμιλο να πάρει βαθμό ή βαθμούς κόντρα στην Ένωση, ωστόσο μπορεί να γεμίσει με πείσμα και πάθος τους παίκτες του Βέρα, όπως, επίσης, και να τους κάνει περισσότερο… υποψιασμένους ενόψει της συνέχειας. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία, οπότε είναι πιθανό να βρεθούν ξανά σε… συνθήκες ΟΑΚΑ και γι’ αυτό πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η αδικία ήταν μεγάλη, οι «ασπρόμαυροι» νιώθουν να τους πνίγει το δίκιο, αλλά δεν υπάρχει χρόνο για να σταθούν περισσότερο σε ό,τι συνέβη. Αυτά ήδη αποτελούν παρελθόν και η «μάχη» μαίνεται… Ο δρόμος για την παραμονή είναι ανηφορικός και επομένως οι περαιτέρω χρονοτριβές τον κάνουν ακόμη πιο δύσβατο. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος έχει μπροστά του ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα «τελικού» και είναι ανάγκη να παρουσιαστεί στο «Γεντί Κουλέ» απόλυτα συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στο στόχο της νίκης.

ΝΑ «ΠΑΤΗΣΕΙ» ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ

Το άγχος δεδομένα υπάρχει και στην προκειμένη περίπτωση είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος παράγοντας, που μπορεί να καταστρέψει όλο το πλάνο του ΟΦΗ. Από την άλλη, ωστόσο, ο Όμιλος πρέπει να «πατήσει» πάνω στην πρόοδο που έχει κάνει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του για να πάρει το «τρίποντο». Αν συνδυαστεί, μάλιστα, με περισσότερη ουσία στην τελική προσπάθεια, οι πιθανότητες θ’ αυξηθούν σημαντικά.

Η βελτίωση είναι πλέον ολοφάνερη… Για ένα ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και έδωσε παθητικό ρόλο στον αντίπαλο, παρόλο που είτε για τον ένα, είτε για τον άλλο λόγο, δεν μπόρεσε να βγάλει πολλές φάσεις. Έπαιξε, όμως, σαν… τη γάτα με το ποντίκι έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα εκτός έδρας. Κάτι τέτοιο σε παραπέμπει σε ΟΦΗ άλλων δεκαετιών…

Βήματα προς τα μπρος έχουν γίνει. Ξεκάθαρα… Αν έρθει και η νίκη επί της Λαμίας όλα θ’ αλλάξουν. Ο ΟΦΗ μπορεί και την Δευτέρα (13/02) καλείται να ξεκινήσει την τελική αντεπίθεση για την σωτηρία.

Υ.Γ.: Αλίμονο αν στον ΟΦΗ δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις απουσίες των Μπαράλες και Βάντερσον. Σίγουρα η Λαμία έρχεται στο Ηράκλειο χωρίς δύο σπουδαίες μονάδες της, όμως αυτό ίσως και να την κάνει πιο επικίνδυνη.

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.