Ο Γιαννακόπουλος αποθεώνει Σαμαρά

15:17 | 29/07/2020

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Record ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στον Βασίλη Μπάρκα και τη μεταγραφή του στη Σέλτικ, ενώ μίλησε και για τον Γιώργο Σαμαρά που έγραψε ιστορία στους «πράσινους».

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες που έχουν πετύχει στη Βρετανία, όπως ο Νίκος Νταμπίζας στη Νιουκάστλ, ο Γιώργος Καραγκούνης στη Φούλαμ, οι οπαδοί της Χαρτς θα θυμούνται τον Τάκη Φύσα, ενώ και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στην Άρσεναλ. Αλλά η εθνικότητα δεν έχει σημασία εξαρτάται από το άτομο και την ικανότητά τους να εργάζονται σκληρά και οι φίλαθλοι της Σέλτικ φυσικά θα θυμούνται τον Γεώργιο Σαμαρά. Ο Σαμαράς ήταν επίσης στο Μάντσεστερ Σίτι και στη Γουέστ Μπρομ και τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στον ΟΦΗ και τα πάει καλά. Ξέρω ότι ήταν μεγάλος ήρωας στη Σέλτικ καθώς είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Πήγα στο Parkhead μερικές φορές όταν είχα άδεια για να τον παρακολουθήσω να παίζει και μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Ίσως να επιστρέψω τώρα για να δω τον Βασίλη καθώς έχω ακόμα ένα σπίτι στην Αγγλία», τόνισε για τον Γιώργο Σαμαρά.

Όσον αφορά στον Μπάρκα, ο Γιαννακόπουλος είπε: «Μπορώ να πω στους οπαδούς της Σέλτικ ότι ο Βασίλης είναι πολύ καλός και το ξέρω από προσωπική εμπειρία, γιατί συνεργαστήκαμε στην εθνική ομάδα όταν ήμουν βοηθός του προηγούμενου προπονητή, Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Βασίλης αγαπά τη δουλειά του και θέλει να μάθαίνει. Δουλεύει συνεχώς στην προπόνηση, θέλει να βελτιωθεί και αυτό μου αρέσει σε αυτόν. Εχει ό,τι θέλεις από έναν τερματοφύλακα. Μια φυσική παρουσία, καλύπτει την εστία, μπορεί να πιάσει την μπάλα στον αέρα και έχει καλή τεχνική ικανότητα που χρειάζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι καλά, οπότε καθοδηγεί την ομάδα από πίσω και έχει προσωπικότητα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.