Ο Καρέρα αναλαμβάνει την ΑΕΚ

07:33 | 06/12/2019

Ο Μάσιμο Καρέρα θα είναι - εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου - ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ.

Όπως διέρρευσε, ο Ιταλός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Ίλια Ίβιτς και την Παρασκευή (6/12) αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα είναι πιθανότατα έως το καλοκαίρι του 2021.

Μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Λεονίντ Σλούτσκι ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης στράφηκε αμέσως στο Plan B που υπήρχε και αφορούσε τον 55χρονο τεχνικό από την Ιταλία, ο οποίος το 2017 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ρωσίας με την Σπαρτάκ Μόσχας.

Στο μεταξύ αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ, ο Μάσιμο Καρέρα θα γίνει ο πρώτος Ιταλός προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Στο παρελθόν είχαν περάσει προπονητές από 20 διαφορετικές χώρες από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, αλλά κανένας Ιταλός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Καρέρα θα γίνει ο 14ος Ιταλός που θα εργαστεί στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι προηγούμενοι 13 ήταν οι: Αλμπερτίνο Μπιγκόν (Ολυμπιακός), Τζιανλούκα Φέστα (ΑΕΛ), Τζενάρο Γκατούζο (ΟΦΗ), Λουίτζι Τζουλιάνο (Αιγάλεω), Βιτσέντσο Γκερίνι (Παναχαϊκή), Μάριο Μαλατέστα (Εθνικός), Αλμπέρτο Μαλεζάνι (Παναθηναϊκός), Άμος Μαριάνι (Κόρινθος, Καβάλα, Εθνικός), Τζουζέπε Σανίνο (Λεβαδειακός), Αντρέα Στραματσόνι (Παναθηναϊκός), Ετόρε Τρεβισαν (Εθνικός, Νίκη Βόλου, Άρης, Ολυμπιακός Βόλου), Μπρούνο Βάλε (Ολυμπιακός, Δόξα Δράμας), Τζιοβάνι Βαρλιεν (Βέροια).



Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.