Ο κορωνοϊός απειλεί το Euro 2020!

07:57 | 29/02/2020

Την ώρα που η UEFA εκτιμά ότι η σέντρα στο EURO 2020 θα γίνει κανονικά στις 12 Ιουνίου στη Ρώμη, πηγές από την πολιτική ηγεσία δεν αποκλείουν την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας ή, και ακόμη αναβολής του τουρνουά, όπως αποκαλύπτει ο «Independent».

Η UEFA διαβουλεύεται με τους υπουργούς της κυβέρνησης γύρω από την ήπειρο, σχετικά με την απειλή του κοροναϊού προς τη διοργάνωση, καθώς και σε άλλες που συμπεριλαμβάνονται στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι.

Για πρώτη φορά, το τουρνουά θα «εξαπλωθεί» σε 12 χώρες και εκτιμάται ότι θα ταξιδέψουν μέχρι και 2,5 εκ. οπαδοί από όλο τον κόσμο. Η επίδραση στην εξάπλωση του ιού μπορεί να είναι τεράστια και πολλοί γιατροί το βλέπουν ως τη χειρότερη δυνατή δομή ενός τουρνουά σε μια τέτοια εποχή.

Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει εντελώς άγνωστο αν ο ιός μπορεί να περιοριστεί εκείνη την εποχή ή, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Όπως χαρακτηριστικά είπε πηγή της κυβέρνησης «τα πάντα είναι εντελώς... στον αέρα».

Την Παρασκευή (28/02) ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, παραδέχτηκε στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI ότι θα μπορούσε ακόμα και να ματαιωθεί το τουρνουά ή να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.