Ο Μάνος και ο... Λεβαντόφσκι

16:29 | 09/03/2018

Ο πρώτος σκόρερ της Football League Δημήτρης Μάνος, μίλησε στην εφημερίδα «Φως» για την πορεία του ΟΦΗ ως τώρα, τη συνέχεια, αλλά και τον εαυτό του.

Η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ δημοσίευσε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Μάνου, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα με τη σπουδαία χρονιά που κάνει.

Συγκεκριμένα:

-Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. “Ναι”.

-Ό,τι κάνεις πάει μέσα; (γελάει). “Ε, εντάξει. Με πάει¨.

-Έχεις και τα προσόντα όμως. “Ένας επιθετικός πρέπει να έχει την ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτια, να παίρνει καλές θέσεις στην περιοχή και να προβλέπει τη φάση. Θέλει όμως και τύχη”.

- Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο ατού σου; “Την ταχύτητα και το ότι είμαι δυνατό παιδί”.

- Πας και στη μπούκα με ντρίμπλες. “Ναι, ναι. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, αν είσαι αποφασιστικός, θα το κάνεις 5 φορές, τις 3 θα περάσεις. Εντάξει, δεν λέμε να το κάνεις και συνέχεια. Όμως πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση. Την κυνηγάω την προσωπική ενέργεια”.

- Ο πρώτος Έλληνας στον ΟΦΗ διάβασα που κάνει χατ τρικ μετά τον Μαχλά. “Πράγματι, τελευταία φορά που έκανε χατ τρικ Έλληνας στον ΟΦΗ ήταν το 2005 με το μεγάλο Νίκο Μαχλά. Είναι τιμή μου και μεγάλη μου χαρά. Δεν συγκρίνομαι βεβαίως μαζί του, εκείνος ήταν σκόρερ με διεθνή καριέρα”.

-Ποιες θέσεις παίζεις; Και πού σου αρέσει πιο πολύ; “Εμένα μου αρέσει να παίζω σέντερ φορ. Όμως παίζω όπου με βάζει ο προπονητής. Και δεξί χαφ έχω παίξει και αριστερό χαφ και “δεκάρι” με έχουν βάλει. Αλλά εγώ νιώθω ότι είμαι γεννημένος για σέντερ φορ”.

- Σέντερ φορ που γούσταρες πολύ και είχες ίνδαλμα; “Λεβαντόφσκι”.

-Ελλάδα; “Μήτρογλου. Αυτός μου άρεσε πολύ”.

-Από πού είσαι; “Τρίκαλα Ημαθίας”.

- Γεννημένος το 1994. Πώς εξηγείται η τρελή σου άνοδο τον τελευταίο χρόνο; Διότι έρχεσαι από σούπερ β' γύρο. “Στην προηγούμενη σεζόν έβαλα 9 γκολ στον β' γύρο. Τώρα 14 γκολ σε 12 αγώνες. Το θέμα είναι να παίζεις. Αν παίζεις, μπορείς να δείχνεις. Είναι και η ομάδα να σου ταιριάζει. Θέλει και τύχη. Μείναμε στον ΟΦΗ σε δύσκολη περίοδο, κάναμε σκληρή δουλειά, έχω την ψυχολογία και σκοράρω”.

-Θα ανέβει ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα; Ξεπέρασε την Παναχαϊκή. “Έχουμε φτάσει κοντά στο στόχο. Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Όμως γυρίσαμε τούμπα την κατάσταση που ήταν πολύ δύσκολη και είμαστε στη δεύτερη προνομιούχο θέση. Το δύσκολο είναι να μείνεις στην κορυφή. Πιστεύουμε ότι θα ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα”.

- Βοηθάει και ο προπονητής ο Νίκος Παπαδόπουλος. “Ο κόουτς στα δύσκολα είπε ότι πρέπει να μείνουμε κάποια παιδιά, ακολουθήσαμε το πλάνο που είχε, όσοι μείναμε δουλέψαμε σκληρά, μας έδινε ψυχολογία. Ο προπονητής πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής σε μια ομάδα”.

-Πόσο καιρό μείνατε απλήρωτοι; “Τρεις μήνες”.

-Τώρα τι γίνεται; “Μπήκαν κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, κλείνουν οι τρύπες σιγά- σιγά”.

- Έχεις κάνει κάποια μεγάλη τρέλα για το ποδόσφαιρο; “Όχι”.

-Για γυναίκα; “Όχι”.

- Χόμπι; “Μου αρέσει πολύ το τένις. Και ότι έχει να κάνει με πλέι στέισον FIFA”.

-Τι ομάδα παίρνεις; “Εννοείται Μπαρτσελόνα. Με Νεϊμάρ όμως μέσα”!

- Γούρια έχεις; “Εννοείται”. (γελάει).

- Πες ένα. “Φοράω πάντα τις ίδιες άσπρες κάλτσες στην προπόνηση! Όλη η ομάδα φοράει μαύρες αλλά εγώ άσπρες! Δεν τις αλλάζω”.

-Τις πλένεις; “Ναι, τις πλένω, αλλά πάντα άσπρες”.

-Γιατί; “Αυτό ξεκίνησε με τον Κισσαμικό που έκανα χατ τρικ! Και από τότε δεν τις αλλάζω. Επίσης επικαλαμίδες δεν μπερδεύω, βάζω πάντα συγκεκριμένη στο δεξί πόδι και συγκεκριμένη στο αριστερό. Ενώ μπορούν να πάνε και αντίστροφα, δεν τις αλλάζω”.

- Αν σου πει ο προπονητής σου να βάλεις και εσύ μαύρες κάλτσες στην προπόνηση; “Θα του εξηγήσω. Είναι άνθρωπος με κατανόηση. Θέλει οι παίκτες του να έχουν καλή ψυχολογία”.

- Όνειρό σου; “Σαν κάθε Έλληνας, το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, πρέπει να παλέψεις πολύ, αλλά το όνειρο είναι να φορέσω το εθνόσημο”.

- Έχεις κλάψει για το ποδόσφαιρο; “Ναι, έχω κλάψει”.

- Πότε; “Όταν πήγα στον Εργοτέλη και για οικονομικά προβλήματα στο πρώτο εξάμηνο η ομάδα έπεσε”.

-Είσαι θρήσκος; “Πολύ. Πάντα κάνω το σταυρό μου στο γήπεδο”.

- Έχεις δηλώσει ότι τα γκολ σου τα δίνει ο Θεός; “Ισχύει. Για εμένα έτσι είναι. Είναι και η ικανότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά είναι και η πίστη στο Θεό”.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.