Ο μασκοφόρος Εμπίντ και ο σπουδαίος Ντόντσιτς

09:07 | 07/05/2022

Σίξερς και Ντάλας μείωσαν τις σειρές σε 2-1 στα πρώτα παιχνίδια στην έδρα τους, για τα ημιτελικά Ανατολής και Δύσης

Ο Τζοέλ Εμπίντ επέστρεψε με μάσκα, δεν ήταν στο 100%, αλλά δεν είχε καμία σημασία, με τους Σίξερς να εμπνέονται από αυτόν και με μπροστάρηδες τους Γκριν και Μάξι νίκησαν με 99-79 τους Χιτ στο Game 3 και μείωσαν σε 2-1 στην σειρά.

Προερχόμενος από διάσειση και παίζοντας τραυματίας, ο Εμπίντ τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Με αυτόν στο παρκέ όμως όλοι ένιωσαν πιο απελευθερωμένοι, με πρώτο τον Ντάνι Γκριν, που "εκτέλεσε" τους Χιτ με 21 πόντους με 7/9 τρίποντα, με τον Ταϊρίς Μάξι να προσθέτει άλλους 21 πόντους με 5/6 τρίποντα και τον Τζέιμς Χάρντεν 17 πόντους (αλλά 7 λάθη).

Για τους Χιτ, που από την πλευρά τους είδαν τον Κάιλ Λάουρι να πατάει παρκέ, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 31 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, αφού με εξαίρεση τον Τάιλερ Χίρο (14 πόντοι, αλλά με 5/15 σουτ), κανένας άλλος παίκτης του Μαϊάμι δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο Ντάλας, οι Μάβερικς μείωσαν τη σειρά επίσης σε 2-1 απέναντι στους Σανς. Με τους Λούκα Ντόντσιτς και Τζέιλεν Μπράνσον να έχουν μαζί 54 πόντους οι Μάβερικς επιβλήθηκαν εύκολα με 103-94 των Σανς στο Game 3 και μείωσαν σε 2-1 την σειρά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον δεύτερο γύρο των playoffs.

Το Ντάλας πήρε από νωρίς το πάνω χέρι στο ματς, υποχρέωσε τον Κρις Πολ σε 7 λάθη στο πρώτο ημίχρονο (!) και επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του. Οι Σανς άντεξαν παρόλα αυτά για κάτι παραπάνω από δύο δωδεκάλεπτα. Από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε, το Ντάλας προηγήθηκε με 69-51 και έκτοτε απλώς συντηρούσε μία διαφορά, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί ποτέ.Ο Τζέιλεν Μπράνσον με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Λούκα Ντόντσιτς να έχει 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ και τον Ρέτζι Μπούλοκ 15 πόντους. Για τους Σανς, ο Τζα Κράουντερ είχε 19 πόντους, ο Ντέβιν Μπούκερ 18 πόντους και ο ΝτιΆντρε Έιτον 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

κείμενο: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.