Ο «Μουρίνιο» της Ιεράπετρας

SMS
14:02 | 06/12/2018

Ο Γιάννης Μάγγος έβγαλε τον ΟΦΙεράπετρας από τα στενά όρια της Κρήτης κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά του.

Υπάρχει ένας μύθος στο ποδόσφαιρο πως οι ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν κάτι αξιόλογο στην καριέρα τους και τα παράτησαν νωρίς γίνονται καλοί προπονητές. Ναι, σας ήρθε και εσάς στο μυαλό η πιο κλασική περίπτωση απ' όλες, αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο. Του ανθρώπου που γεννήθηκε για να γίνει προπονητής.

Ο Γιάννης Μάγγος δεν έχει γίνει Μουρίνιο ούτε έχει βλέψεις για κάτι τέτοιο. Αλλά ανήκει στην κατηγορία των Ελλήνων προπονητών που κατάλαβαν από νωρίς τα επαγγελματικά τους βήματα και προχώρησαν πάνω σε αυτά.

Ο 36χρονος προπονητής της Ιεράπετρας βρίσκεται σε μία ηλικία που άλλοι παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Και να σκεφτείτε ότι μετράει ήδη πέντε χρόνια προπονητής, όπερ σημαίνει πως από τα 31 του αποφάσισε πως σε αυτό είναι καλός.

Και είναι. Τόσο καλός όσο φάνηκε η Ιεράπετρα το απόγευμα της Τετάρτης στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου πήγε να κάνει την έκπληξη της δεκαετίας και να υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα από ομάδα Γ' Εθνικής. Προφανώς και το 2-2 είναι ένα τιμητικό αποτέλεσμα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Με τρόπο που όπως είπε στο Capitano.gr ο Γιάννης Μάγγος, δεν θα το φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Καρδιτσιώτη τεχνικού του ΟΦΙ έχει ως highlight τη θητεία του σε Προοδευτική και Αναγέννηση Καρδίτσας. Τις αγάπησε και τις δύο, τις σεβάστηκε και τις δύο, πρόσφατα το έφερε η μοίρα έτσι και βρέθηκε αντίπαλος της "Προό".

Τώρα είναι προπονητής του ΟΦΙεράπετρας. Τον πηγαίνει «τρένο» στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής, όντας πρώτος με 24 βαθμούς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το νούμερο 1 φαβορί, αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Μάγγου συγκεντρώνει τα εγκωμιαστικά σχόλια όπου κι αν αγωνίζεται. Για την ποδοσφαιρικής ταυτότητα, την τακτική, το ποδόσφαιρο δημιουργίας που παίζει.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΟΦΙ δεν πήγε σαν "επαρχιώτης στην Ομόνοια" όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση πριν το ματς από στίχους του Σαββόπουλου. Πήγε για την αναγνώριση, για να γνωρίσει την ομάδα όλη η Ελλάδα. "Αν τον αντέξει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα" όπως λέει ένα άλλο, γνωστό, τραγούδι. Και τον άντεξε.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Γιάννη Μάγγου είναι ακριβώς αυτό. Μεγάλωσε την ομάδα της Ιεράπετρας, την έβγαλε έξω από τα στενά όρια της Κρήτης. 

Διαβάστε ακόμη:

*Μάγγος στο Capitano.gr: «Αυτά μου είπε ο Δώνης μετά το 2-2»

Παναθηναϊκός-ΟΦΙ 2-2

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Το απίστευτο σενάριο που στέλνει σε μπαράζ Παναθηναϊκό-ΟΦΙ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.