Ο Ντουπλάντις «πέταξε» στα 6.05 μέτρα

12:14 | 04/09/2021

​Ο Αρμάντ Ντουπλάντις παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία πως είναι ο «άρχοντας των αιθέρων».

Στο Diamond League των Βρυξελλών, ο Σουηδός επικοντιστής και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα (6.18μ), υπερέβη τα έξι μέτρα και πέντε εκατοστά, επικρατώντας άνετα των αντιπάλων του.

Ο νεαρός Ολυμπιονίκης, πέρασε τα 6.05μ με την τρίτη προσπάθεια και απέτυχε τρεις φορές στα 6.19 μέτρα, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε: «Ηταν μία πολύ ευχάριστη διοργάνωση. Δεν θυμάμαι τέτοια ατμόσφαιρα για πολύ καιρό. Γνωρίζουμε ότι ένας αγώνας στο επί κοντώ, μπορεί να διαρκέσει αρκετά και ήμουν ο τελευταίος διαγωνιζόμενος. Το απόλαυσα πραγματικά. Οι δύο τελευταίες προσπάθειες για το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν πολύ καλές. Πλησιάζω όλο και πιο κοντά, ξέρω τι να κάνω για να το πετύχω».

Οι περίπου 30.000 θεατές, οι οποίοι βρέθηκαν στο στάδιο «King-Baudouin», είχαν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και την Κριστίν Μπόμπα από την Ναμίμπια. Την 18χρονη Αφρικανή δρομέα, η οποία «κατέβηκε» από τα 400μ στα 200 μέτρα, λόγω του κανονισμού για τις αθλήτριες με υψηλά επίπεδα φυσικής τεστοστερόνης. Η Μπόμπα ήταν εξαιρετική για ακόμη μία φορά, καθώς τερμάτισε πρώτη σε 21 δευτερόλεπτα και 84 εκατοστά, αφήνοντας πίσω της, την Τζαμαϊκανή, Σερίκα Τζάκσον (21.95) και την Βρετανή, Ντίνα Ασερ Σμιθ (22.04).

«Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτήν την νίκη, γιατί είναι ο πρώτος μου αγώνας στα Diamond League», σχολίασε η Μπόμπα λίγο μετά τον τερματισμό της και πρόσθεσε: «Τα 200μ είναι τώρα το αγαπημένο μου αγώνισμα. Απλώς προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στο μέλλον, πιστεύω ότι μπορεί να τρέξω ταχύτερα από αυτό και σε ένα ή δύο χρόνια θα δοκιμάσω και στα 100 μέτρα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.