Σημαντική άνοδος των εισιτηρίων στο εφετινό πρωτάθλημα και η παρουσία του ΟΦΗ έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει η πώληση των εισιτηρίων στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διοργανώτρια αρχή.

Μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής, δηλαδή του 1/3 της Super League, έχουν διατεθεί περίπου μισό εκατομμύριο εισιτήρια (492.990) σε 78 αγώνες, καθώς οι συναντήσεις ΑΕΚ - Άρης και ΑΕΚ - Ατρόμητος διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ήδη πωλήθηκαν περισσότερα από τα μισά εισιτήρια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (949.051). Αν το ίδιο ενδιαφέρον διατηρηθεί ως το τέλος, ο αριθμός αναμένεται να προσεγγίσει το ενάμισι εκατομμύριο. Στα πρώτα 78 παιχνίδια ο μέσος όρος είναι 6.320, έναντι 4.237 πέρυσι.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την περίοδο 2017-18 τελέστηκαν 16 αγώνες χωρίς θεατές, που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του μέσου όρου, αλλά ήταν παιχνίδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ και το Νέο Φάληρο, οπότε θα ανέβαζαν το μέσο όρο.

Σε απόλυτους μέσους όρους, αναμφίβολα εντυπωσιακός είναι ο διπλασιασμός των εισιτηρίων του Παναθηναϊκού από 6.948 πέρσι σε 12.006 φέτος, ενώ επίσης ανοδικά κινούνται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και στο ίδιο επίπεδο παραμένει η ΑΕΚ.

Να υπογραμμιστεί πως μεγάλη συμμετοχή στην άνοδο των εισιτηρίων έχει η παρουσία Άρη (11.316) και ΟΦΗ (4.710), καθώς οι ομάδες που αντικατέστησαν στη Super League διέθεταν πολύ λιγότερα. Ήδη έχουν διεξαχθεί δύο παιχνίδια με περισσότερα από 30.000 εισιτήρια και πέντε με περισσότερα από 20.000, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο δεύτερο γύρο.

Η περίοδος 2008-09 ήταν η πιο... παραγωγική επί ημερών Super League, αφού ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια εισιτήρια. Τότε δεν είχε υπάρξει αγώνας χωρίς θεατές, τα πλέι οφ είχαν εντυπωσιακή προσέλευση και στους 252 αγώνες ο μέσος όρος ανά συνάντηση ήταν 7.965.

Πηγή:
ΑΠΕ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.