Ο ΟΦΗ έχασε 3-0... άνευ αγώνα

Απόψεις

Δεν κατέβηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ και πλέον επικεντρώνεται στον «τελικό» των «τελικών».

Οι συνθήκες είχαν διαμορφωθεί λίγο πριν τη σέντρα, ιδανικά. Αν ο ΟΦΗ έπαιρνε το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, εξασφάλιζε και μαθηματικά τα πλέι οφ. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Ένα άδειο, λόγω τιμωρίας, γήπεδο, μία κρύα ατμόσφαιρα.

Κι όμως, ο ΟΦΗ, προφανώς επηρεασμένος από τα άλλα αποτελέσματα, δεν... κατέβηκε ποτέ. Έκανε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο... απαισιόδοξος φίλος της ομάδας. Η ΑΕΚ άρχισε να τον «σφυροκοπά» από τα... αποδυτήρια και έφτασε στο άνετο 3-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους.

Μοναδικό ελαφρυντικό ότι η κρητική ομάδα ήξερε ότι ο «τελικός» είναι με τη Λαμία. Την κερδίζει, πάει στα πλέι οφ, πάπαλα. Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, δεν παρατάς έτσι ένα παιχνίδι. Δεν παίζεις σαν... χαμένος.

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Όλα λάθος από τη σέντρα, λες και οι ποδοσφαιριστές ήταν «υπνωτισμένοι». Και το θέμα είναι ότι με την εμφάνιση και την ήττα πρόσθεσαν μία πίεση που θα μπορούσαν να αποφύγουν. Τώρα μόνο νίκη την επόμενη Κυριακή για να πραγματοποιηθεί το όνειρο της Ευρώπης. Και το βασικότερο είναι να ξεχαστεί το κυριακάτικο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όχι τόσο το αποτέλεσμα όσο η απογοητευτική εικόνα. Δεν χρειάζονται ισοπεδωτικές κριτικές, αλλά συσπείρωση.

Την επόμενη Κυριακή είναι ο μεγάλος αγώνας του Ομίλου. Παίζει με την αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά πάντα επικίνδυνη Λαμία. Με τρίποντο έχει το κεφάλι του ήσυχο. Εξασφαλίζει τα πλέι οφ ό,τι κι αν γίνει στα άλλα παιχνίδια. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να βγουν τα... κομπιουτεράκια και να αρχίσουν οι προσευχές.

Την επόμενη Κυριακή το «Γεντί Κουλέ» πρέπει να είναι γεμάτο. Για να σπρώξει ο κόσμος τους παίκτες στη νίκη, για να τους αποθεώσει για μία εξαιρετική χρονιά.

Το ματς με την ΑΕΚ ήταν μία κακή παρένθεση. Δεν χάθηκε απολύτως τίποτα, παρά μόνο ένα ματς... από τα αποδυτήρια. Εννοείται, όμως, ότι τέτοια εμφάνιση απαγορεύεται να επαναληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Τι θέλει ο ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική για να μπει στα πλέι οφ

Ο Μπούσης «ντόπαρε» τους παίκτες: «Είμαι δίπλα σας!»

Πλέι οφ: Όλα τα σενάρια και τι ισχύει με τις ισοβαθμίες

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.