Ο Πανιώνιος... ταιριάζει στον ΟΦΗ

SMS
11:50 | 11/01/2019

Πώς ο τρόπος παιχνιδιού του Πανιωνίου... κρύβει την μεγάλη αδυναμία του ΟΦΗ.

Ο Όμιλος αρχίζει το Σάββατο (12/01) τον αγωνιστικό του Γολγοθά, με πολλά συνεχόμενα ματς και η αναμέτρηση κόντρα στο σύλλογο της Ν. Σμύρνης είναι ίσως και η δυσκολότερη που έχει να δώσει μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.

Το σύνολο του Παπαδόπουλου ξεκινάει στο δεύτερο γύρο με εντός έδρας υποχρέωση απέναντι σε μια ομάδα του βεληνεκούς του και η ανάγκη για νίκη είναι τεράστια. Ή για την ακρίβεια είναι ένας αγώνας με τη μορφή «τελικού». Σίγουρα υπάρχει δρόμος και τίποτα δεν χάνεται ή κερδίζεται όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ωστόσο μόνο το «τρίποντο» μπορεί να δώσει το έναυσμα για την «αντεπίθεση».

Ο μεγαλύτερος ενδεχομένως αντίπαλος για τον ηρακλειώτικο σύλλογο είναι το άγχος για την επικράτηση. Ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει και αυτό το «πρέπει» αυξάνει την πίεση στις τάξεις του Ομίλου. Στον αντίποδα, βέβαια, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στα θετικά συγκαταλέγεται ο τρόπος που προσεγγίζουν οι «κυανέρυθροι» τα παιχνίδια τους.

Το συγκρότημα του Μάντζιου, εκτός συγκεκριμένων ματς, που αναγκαστικά καλείται να… περιμένει τον αντίπαλο, είναι μια ομάδα, η οποία παίζει στα ίσα και δεν κλείνεται στα καρέ της ακόμη και μακριά από την έδρα της. Οι «ασπρόμαυροι», δηλαδή, δεν πρόκειται να συναντήσουν ένα σύνολο, που θα έχει και τους 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα.

Ο ΟΦΗ, επομένως, θα μπορέσει να βρει χώρους για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του Πανιωνίου, που παρουσιάζει και εκείνη προβλήματα και δεν επιδεικνύει σταθερότητα στη λειτουργία της. Σίγουρα απαιτείται προσοχή και στα μετόπισθεν για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως είναι καλό που ο Όμιλος δε θα δει μια «ταμπουρωμένη» ομάδα στο μισό γήπεδο. Γιατί σε τέτοιες συνθήκες εμφανίζεται έντονα το θέμα της έλλειψης δημιουργίας και της κατάθεσης ιδεών στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλει, δηλαδή, αλλά δε βρίσκει τρόπους για να διασπάσει κλειστή άμυνα, προκειμένου γίνει επικίνδυνος. Αυτό, εξάλλου, αποδείχτηκε και στο καλό του διάστημα στη συνάντηση Κυπέλλου κόντρα στον Εργοτέλη (στο πρώτο ημίωρο), όπου είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, αλλά απείλησε μόνο με μακρινά σουτ. Η αγωνιστική φιλοσοφία, πάντως, του Πανιώνιου μπορεί να… ταιριάζει τρόπον τινά στον ΟΦΗ, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το έργο του θα είναι απλό.

Έτσι κι αλλιώς οι παίκτες του Παπαδόπουλου καλούνται να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έχει χαθεί ήδη αρκετός έδαφος, οπότε τα λάθη και οι απώλειες βαθμών μέσα στο «Γεντί Κουλέ» πρέπει να μειωθούν αισθητά, ώστε να ξεφύγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.