«Ο Σάντος ήθελε να μείνει, η ΕΠΟ τον έδιωξε»

20:01 | 16/06/2019

Ο Τάκης Φύσσας μιλά για την αποχώρηση του Πορτογάλου τεχνικού το 2014 από την Εθνική μας ομάδα.

Όντας μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εκείνη την περίοδο, μίλησε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα SDNA για την αποχώρηση του Σάντος και τις ευθύνες της ΕΠΟ.

«Ήταν καθαρά απόφαση της Ομοσπονδίας η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, εκείνος ήθελε να μείνει. Μαζί του έφυγα και εγώ που ήμουν αυτός που τον είχε φέρει στην ομάδα όταν αποχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ. Μαζί με τον τότε πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο κάτσαμε και αποφασίσαμε πως πρέπει να φέρουμε έναν προπονητή που να αφομοιώνει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων και να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι να βρισκόμαστε σε μία σωστή αμυντική λειτουργία και από εκεί και πέρα να προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο. Πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας»

Και συνέχισε: «Η ομάδα από το 2004 και μετά ήταν μία ομάδα που θα ηττηθεί δύσκολα, δεν θα γίνει έρμαιο του αντιπάλου. Αυτό το πετύχαμε με τον Σάντος, ήμασταν στο Ευρωπαϊκό του 2012, στο Παγκόσμιο του 2014. Γνωρίζω προσωπικά πως ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να μείνει στην Εθνική. Όταν φύγαμε εμείς έφυγαν και οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές του 2004 που κρατούσαν τα στεγανά στην Εθνική ομάδα. Πρέπει πάντα στην Εθνική να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε τεχνικό διευθυντή, προπονητή και αρχηγούς. Αυτό γινόταν τότε και διαλύθηκε όταν έφυγαν ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης. Αυτό ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να μην υπάρχει συνέχεια στην Εθνική ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με Σάντος η Πορτογαλία στο ιστορικό φιλικό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.