Ο Σίμος έφυγε... αλλά έμειναν οι κλώνοι του

22:12 | 06/03/2021

Ο ΟΦΗ ήταν ένα ακυβέρνητο καράβι που αφέθηκε στο δρόμο για τα βράχια. Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Αφού κοιτούσαν το πλοίο να βυθίζεται κι αφού δεν έκαναν το παραμικρό για να σώσουν τον ΟΦΗ, τώρα έκαναν δεκτή την παραίτηση του προπονητή της ομάδας!

Αφού για μήνες άπραγοι, ανίκανοι και μοιραίοι έβλεπαν το τρένο να έρχεται προς το μέρος της ομάδας, την άφησαν αβοήθητη, για ένα πείσμα, για ένα γινάτι, για ένα πουκάμισο αδειανό. Αντανακλαστικά Ραν- Τα- Πλαν, καίγοντας όλες τις ζωές της ομάδας κι αφού έβγαλαν την ψυχή των οπαδών της.

Αίσθηση της πραγματικότητας; Ανύπαρκτη! Επαφή με τον κόσμο της ομάδας; Μηδενική. Διαίσθηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας; Καμία.

Τώρα τρέχουν να σβήσουν με το λάστιχο μια φωτιά που καίει τα μπετά, τα πορτοπαράθυρα, την καρδιά της ομάδας, ας ευχηθούμε πως με τους σκητζήδες που μπλέξαμε δεν θα ναι αργά!

Πότε δηλαδή περίμεναν να καταλάβουν πως δεν πάει άλλο μια στήριξη που δεν έβγαζε πουθενά, πως η ομάδα πήγαινε στο βυθό, πως δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά εκείνοι δεν ήξεραν που αρμένιζαν;

Έπρεπε δηλαδή να παίξεις με την κατά τεκμήριο χειρότερη (μέχρι πριν τον αγώνα του Σαββάτου) ομάδα της κατηγορίας για να καταλάβεις πως πας άκλαφτος;

Σε ένα ματς που για πρώτη φορά φέτος σου κλείνει το μάτι η τύχη, εσύ κάνεις αυτό που δεν πρέπει και το προσφέρεις στον αντίπαλο! Δεν είναι ψυχολογία, δεν είναι ανικανότητα, δεν είναι συγκυρία. Είσαι το απόλυτο τίποτα του Β´ Γύρου στο πρωτάθλημα και το απέδειξες περίτρανα στο πιο σημαντικό παιγνίδι της χρονιάς!

Με το σπαθί σου απέδειξες πως είσαι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και αντρίκεια πήρε η Λάρισα το παιγνίδι. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει μες το γήπεδο, σίγουρα πάντως δεν ξέρει ούτε να παίζει ούτε να κερδίζει!

Μακάρι να μην είναι πια αργά... να μπορέσει να βγάλει σφιγμό ο ΟΦΗ, αλλά δεν είναι πια στο χέρι του.

Γιατί είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα πως ο ΟΦΗ ήταν ένα ακυβέρνητο καράβι που αφέθηκε στο δρόμο για τα βράχια, από μια δράκα ανίκανων και μοιραίων! Δυστυχώς ο ΟΦΗ βρέθηκε στην πιο κρίσιμη καμπή χωρίς παίκτες, χωρίς διοίκηση, χωρίς προπονητή και βέβαια χωρίς τον κόσμο του.

Τώρα προφανώς δεν φτιάχνεις ομάδα, δεν μπορείς να αλλάξεις την τύχη σου και ειλικρινά δεν φαίνεται πως μπορεί να μην καταστραφεί η φετινή χρονιά, αφού αυτοί που κάνουν κουμάντο αποδείχτηκαν ολίγιστοι. Μπορεί να φαίνεται βαρύ, ωστόσο πότε τόσοι λίγοι, σε τόσο λίγο διάστημα δεν έκαναν τόσο κακό στον ΟΦΗ. Κι είναι τυχεροί που δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο γιατί ο αγώνας απλά δεν θα τελείωνε με τον κόσμο να πηδούσε τα κάγκελα και να έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του... αλλά αν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα η ομάδα δεν θα έφτανε σε τέτοιο χάλι!

Κοντολογίς ο Σίμος μπορεί να έφυγε αλλά έμειναν οι υπόλοιποι... Σίμοι της διοίκησης, ε, ας ελπίσουμε πως δεν θα ολοκληρώσουν το έργο του! Γιατί μετά δεν τους σώζουν ούτε τα νερά του Νιαγάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Σίμος: «Ήταν τιμή μου, εγώ έχω την ευθύνη»

Η αποχώρηση του Γιώργου Σίμου από το «Γεντί Κουλέ»

Τα άκουσαν Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς

Γιώργος Σίμος, 20 μήνες μετά...

Το αντίο του ΟΦΗ στον Σίμο

Η βαθμολογία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.