Όχι άλλο κάρβουνο!

Απόψεις

Συμπληρώνουμε το πρώτο μισό του Ιουνίου και ήδη άρχισε ένας... μικρός πανικός για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΟΦΗ.

Το ημερολόγιο γράφει 15 Ιουνίου. Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από τη μέρα που ο ΟΦΗ εξασφάλισε, μέσω του μπαράζ-θρίλερ με τον Πλατανιά, την παραμονή του στη Super League. Από τότε έως και σήμερα ο ΟΦΗ έκανε μία μίνι εκκαθάριση του ρόστερ, έδιωξε σχεδόν μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστές, ανακοίνωσε παραμονές, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμα μία (Φερέιρα) μετά από αυτή του Μεγιάδο, είναι από τις πιο ενεργές ομάδες της Super League σε αυτό το κομμάτι, αλλά πάντα ο Έλληνας οπαδός θέλει το κάτι παραπάνω.

Με τη λογική του «Ελληνάρα» ο ΟΦΗ -αλλά και κάθε άλλη ομάδα- θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του ή τουλάχιστον να έχει κλείσει 3-4 παίκτες να σβήσει η «δίψα». Παντού συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στον ΟΦΗ. Η λογική της πλειοψηφίας των φιλάθλων που βιάζονται, αγχώνονται και συνήθως με τίποτα δεν είναι ικανοποιημένοι.

Το ακόμα πιο εξωφρενικό για τον κόσμο είναι ότι δεν βγαίνουν στη φόρα ονόματα. Εκεί τρελαίνεται ο οπαδός. Ανοίγει το κινητό, αγοράζει εφημερίδα, βάζει ραδιόφωνο, τίποτα. Δημοσιογραφικές αερολογίες, απόρροια της ειδησεογραφικής ένδειας σε αυτό το κομμάτι.

Ο ΟΦΗ καλά κάνει και κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα στις μεταγραφές. Ο κόσμος καλά κάνει και θέλει μεταγραφές. Η αλήθεια, όμως, (πρέπει) να είναι κάπου στη μέση. Το να αρχίζεις τον πανικό και την κριτική μέσα Ιουνίου όταν οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε το 20% του σχεδιασμού τους είναι λίγο υπερβολικό. Είναι η καλοκαιρινή μεταγραφική τρέλα που σε φέρνει σε ακραία συμπεράσματα.

Θα κάνει ο ΟΦΗ μεταγραφές; Προφανώς και θα κάνει. Και μάλιστα θα κάνει πολλές, περισσότερες από του Ιανουαρίου. Οι μεταγραφές, όμως, δεν είναι Football Manager ούτε social media. Οι μεταγραφές είναι συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες. Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή κάνει τα δύο πρώτα για να φτάσει στο τρίτο, τις συμφωνίες. Η προτεραιότητά του ήταν να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με το περσινό ρόστερ και στη συνέχεια να κρατήσει αυτούς που θέλει. Και όταν οριστικοποιηθεί και αυτό, να κινηθεί αναλόγως.

Ένα απλό παράδειγμα: αλλιώς θα κινηθεί η κρητική ομάδα αν παραμείνει τελικά ο Νέιρα κι αλλιώς αν αποχωρήσει. 

Κρατήστε και κάτι άλλο: Συνήθως τον Αύγουστο προκύπτουν εξαιρετικές περιπτώσεις. Ποδοσφαιριστές που δεν βρήκαν τελικά ομάδα και «μαλακώνουν» όσον αφορά στις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Το μεταγραφικό παζάρι δεν είναι κάτι απλό. Οι μεταγραφές χρειάζονται υπομονή, ορισμένες φορές επιμονή και προσοχή. Τον Γενάρη, αν θυμάστε, ο ΟΦΗ ανακοίνωνε τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Προφανώς είχε γίνει προεργασία, ελάχιστα πράγματα βγήκαν προς τα έξω και όταν όλα οριστικοποιήθηκαν, προέκυψαν και οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Στον ΟΦΗ επικρατεί μεταγραφικός «οργασμός». Επειδή, όμως, δεν βγαίνει κάτι προς τα έξω, δεν υπάρχουν οι παχυλοί τίτλοι στα ΜΜΕ ούτε η ονοματολογία να ηρεμήσει λίγο ο φίλαθλος και να... στανιάρει ψυχολογικά, έχει δημιουργηθεί από μερίδα του κόσμου ένας πανικός άνευ ουσίας. Με μισό Ιούνη, και Ιούλιο και Αύγουστο γεμάτους δεν χρειάζεται ούτε γκρίνια ούτε άγχος πόσω μάλλον πανικός.  Από κόσμο και -κυρίως- δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λεφτά υπάρχουν», αλλά με μέτρο

Μεγιάδο: Η συμφωνία και η ρήτρα

Ανακοινώθηκε και τρίτο φιλικό του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.