Οι καλύτερες προπονήσεις του ΟΦΗ και οι παίκτες που «σκίζονται»

ΟΦΗ

Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, το κλίμα στην ομάδα και τα εγκώμια του Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ βαδίζει στο δρόμο της αγωνιστικής ανόδου και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα τελευταία του παιχνίδια. Η αλλαγή με τον Νταμπράουσκας στον πάγκο και η αγωνιστική πρόοδος είναι το σημείο-κλειδί του ΟΦΗ της... μετά Μουντιάλ εποχής. Το σημαντικότερο, όμως, είναι η αλλαγή της ψυχολογίας και η επιστροφή της χαμένης αυτοπεποίθησης.

Δεν είναι εύκολο να έχεις να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά αποτελέσματα, την απογοήτευση του κόσμου και την τελευταία θέση στη βαθμολογία. Αυτά συνάντησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τον ερχομό του στον ΟΦΗ. Ο βαθμός δυσκολίας στο να αλλάξει όλα αυτά ήταν τεράστιος και όπως ο ίδιος τόνισε, προς τιμήν του, στη συζήτηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΒΑΚ με τους δημοσιογράφους, δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αλλά όλο το τιμ γύρω από εκείνον: «Μπορεί να είμαι εγώ ο προπονητής του ΟΦΗ και να φαίνομαι όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για τον σύλλογο. Είναι ο γυμναστής, είναι οι φυσικοθεραπευτές, οι βοηθοί μου ακόμα και οι άνθρωποι που δημιουργούν μια θετική ατμόσφαιρα γύρω από το club αλλά τα δικά τους ονόματα δεν ακούστηκαν», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Από αυτά διακρίνει εύκολα κανείς την αλλαγή του κλίματος και την εξάλειψη του αρνητισμού που ταλαιπωρούσε τον ΟΦΗ. Όχι άδικα, θα προσθέσουμε, τα αποτελέσματα και η εικόνα ήταν αυτά που γιγάντωναν τη γκρίνια και την εσωστρέφεια. Ο ΟΦΗ ήθελε επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα για να επανέλθει στην κανονικότητά του. Και το πέτυχε.

Η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης έφερε χαμόγελα και ταυτόχρονα διατήρησε το εξαιρετικό κλίμα. Για παράδειγμα η χθεσινή, απογευματινή, προπόνηση, στην οποία ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, ήταν από τις καλύτερες και ήρθε να επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Νταμπράουσκας: «Στους τρεις μήνες που είμαι στον ΟΦΗ αυτήν την εβδομάδα κάναμε τις καλύτερες προπονήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο 46χρονος προπονητής.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει να παίξει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Και τούτο είναι το μεγαλύτερο κέρδος και το ξεκάθαρο δείγμα της δουλειάς του τεχνικού επιτελείου. Το να βλέπεις τους παίκτες να «σκίζονται» στις προπονήσεις σημαίνει πολλά πράγματα, μα το βασικότερο είναι ένα: όλοι δουλεύουν σκληρά για να υπάρχει αυτή η διαρκής βελτίωση της ομάδας με βάση τα «θέλω» του Λιθουανού προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νταμπράουσκας για Γκρόνινγκ και Ολυμπιακό

Μέσα με Ολυμπιακό ο Γκρόνινγκ

Νταμπράουσκας: «Η σύζυγός μου αναρωτιέται πώς μαθαίνετε πρώτοι τα μεταγραφικά και όχι εκείνη»

Μεταγραφές ΟΦΗ: Τα δεδομένα λίγο πριν από το φινάλε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.