Δέκα με τόνο

ΟΦΗ

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στον ΟΦΗ μετά τις 10 πρώτες «στροφές» της Super League 1.

Η πάρα πολύ καλή παρουσία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα φυσικά και δεν οφείλεται στον παράγοντα τύχη. Υπάρχει εξήγηση και αυτή είναι η σκληρή δουλειά που έχει αρχίσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Άπαντες έχουν προσπαθήσει αρκετά και η εικόνα των «ασπρόμαυρων» αποτελεί «προϊόν» συνολικής δουλειάς και συνεργασίας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι παίκτες, οι οποίοι έχουν κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία τους. Αναλυτικά:

ΛΙΣΑΝΔΡΟ ΣΕΜΕΝΤΟ: Ό,τι λάμπει είναι… χρυσός με την περίπτωση του. Ο Λισάνδρο Σεμέντο έχει κλέψει την παράσταση στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Με τις εμφανίσεις τους και τα 5 τέρματα που έχει σημειώσει, έχει ήδη «προσελκύσει» το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, εντός και εκτός συνόρων.

Το κακό είναι πως αγωνίζεται δανεικός στους «ασπρόμαυρους» από την Φορτούνα Σιτάρντ, αλλά ο ΟΦΗ διατηρεί οψιόν αγοράς.

ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο Όμιλος τον «απογείωσε». Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εξάλλου, ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έχει καταφέρει να «σπάσει» ένα σωρό προσωπικά ρεκόρ.

Είναι υπερπολύτιμος στο χορτάρι για την ομάδα του Ηρακλείου. Σκοράρει (5 τέρματα), πασάρει (2 ασίστ) και γενικότερα δεν αφήνει σε ησυχία την αντίπαλη άμυνα. Όπως και ο Σεμέντο, έτσι και εκείνος έχει «τραβήξει» τα βλέμματα ευρωπαϊκών κλαμπ.

ΜΙΓΚΕΛ ΜΕΓΙΑΔΟ: Ο Αργεντινός έχει αναλάβει να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Ο Μιγκέλ Μεγιάδο κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Στο ανασταλτικό κομμάτι δεν υπάρχει κανείς καλύτερος απ’ αυτόν ίσως και σε όλη την Super League 1.

O 26χρονος λατινοαμερικανός προσφέρει άλλη δυναμική στον ΟΦΗ όταν αγωνίζεται και η παρουσία του στο παιχνίδι του Ομίλου είναι κομβική.

ΧΟΥΑΝ ΝΕΙΡΑ: Αποτελεί τον «εγκέφαλο» του ηρακλειώτικου συλλόγου. Όλο το παιχνίδι της ομάδας του Σίμου περνάει από τα δικά του πόδια. Με φοβερή τεχνική κατάρτιση και εκλεπτυσμένη σκέψη κάνει τη διαφορά.

«Σπάει» με άνεση τις ζώνες άμυνας των αντιπάλων και έχει τη δική του μεγάλη συμβολή τόσο στον δημιουργικό, όσο και στον ανασταλτικό τομέα.  

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Συνεχίζει από’ κει που σταμάτησε την περασμένη περίοδο. Ο Κώστας Γιαννούλης αποτελεί την επιτομή της σοβαρότητας. Κάνει σπουδαία δουλειά στο κέντρο της άμυνας, ενώ παίζει ουσιαστικό ρόλο στο «χτίσιμο» των επιθέσεων από τα μετόπισθεν.

Η απόδοση του κυμαίνεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και φυσικά έχει πάρει με το «σπαθί» του τη φανέλα του βασικού… σπίτι του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Οι ιθύνοντες του ΟΦΗ όταν ανανέωναν τη συνεργασία τους με τον έμπειρο τερματοφύλακα ήξεραν καλά τι έκαναν. Ο Δημήτρης Σωτηρίου ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και κάνει μια αρκετά καλή χρονιά μέχρι τώρα.

Δουλευταράς, σοβαρός, έχει στο ενεργητικό του πολλές σπουδαίες επεμβάσεις. Ο συναγωνισμός με τον Γουάλι τον έχει ωφελήσει αρκετά και τον έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο.

Στο φετινό ΟΦΗ φυσικά υπάρχουν και άλλοι πρωταγωνιστές. Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Αντίλ Ναμπί, που έχει πραγματοποιήσει κάποια σπουδαία ματς, ενώ με τις εμπνεύσεις του μπορεί ν’ αλλάξει τη ροή ενός ματς.

Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Μαρινάκη, που είναι μια βασικότατη μονάδα του Ομίλου. Σε κάθε αναμέτρηση είναι θετικός και δύσκολα θα χάσει τη θέση του από την 11άδα.

Δυνατά ξεκίνησε τη σεζόν και ο Δημήτρης Μάνος, σημειώνοντας 3 γκολ και κάνοντας πολύ καλά ματς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να διορθώσει την κακή «συνήθεια»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.