Οι τρεις MVP του επιβλητικού ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Απόψεις

Νταμπράουσκας, Ντίκο και Τσιλιανίδης ξεχώρισαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, από το 0-4 επί του Παναιτωλικού.

Νίκη με 0-4. Νίκη με εμφατικό και ώριμο ποδόσφαιρο. Νίκη που βγάζει υγεία και ποδοσφαιρικό δυναμισμό. Αυτός ήταν ΟΦΗ, χθες στο Αγρίνιο, μία ομάδα εμφανώς βελτιωμένη, αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες του... καλοκαιριού, μία ομάδα ξεκάθαρα δουλεμένη μέσα στη διακοπή του Μουντιάλ.

Δεν σκότωσε κανά θεριό, αλλά η κανονικότητα στον ΟΦΗ ήταν κάτι μακρινό. Κανονικότητα είναι να κερδίζεις τους Παναιτωλικούς, τους Ιωνικούς, τους Ατρόμητος και όλες αυτής της δυναμικότητας τις ομάδες. Κανονικότητα είναι να παίρνεις γκολ από τον επιθετικό, κανονικότητα είναι να παίζει και να σκοράρει ο Τσιλιανίδης, κανονικότητα είναι να έχεις έναν προπονητή που έχει ξεκάθαρη, επιθετική, φιλοσοφία.

Ντίκο, Τσιλιανίδης και φυσικά ο Νταμπράουσκας ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές της χθεσινής «τεσσάρας» στην έδρα του Παναιτωλικού.

  • Ντίκο: Σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα του ΟΦΗ σε επίσημο παιχνίδι. Το πρώτο γκολάρα, απίθανο ψαλιδάκι. Το δεύτερο τελείωμα επιθετικού. Ό,τι δεν έκανε στο παιχνίδι με τον Βόλο που πήρε πάνω του το ανάθεμα και όχι άδικα. Ο επιθετικός από το Μάλι χάνει τα εύκολα, βάζει τα δύσκολα, αλλά αυτό τώρα λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι ότι βρήκε δίχτυα, άνοιξε λογαριασμό και παίρνει τα πάνω του ενόψει συνέχειας. Ετσι κι αλλιώς μέχρι να πάρει επιθετικό ο ΟΦΗ θα πορευτεί με αυτούς που έχει και ο Νταμπράουσκας επιθυμεί το ιδανικό, ειδικά τώρα που έρχονται τα δύσκολα (με ΠΑΟΚ στην Τούμπα για αρχή).
  • Τσιλιανίδης: Μπήκε αλλαγή, σκόραρε στο τέλος, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του επιβλητικού διπλού. Κι αυτός απέχει από την κανονικότητα λόγω του τραυματισμού που τον άφησε εκτός μέχρι τον Δεκέμβριου. Δεν θα μιλούσαμε για το γκολ του Τσιλιανίδη υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο κανονικός Τσιλιανίδης θα είχε περισσότερα από ένα εφέτος. Τώρα, όμως, έχει τη σημασία του, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής και μίας δεύτερης «μάχης» για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Δεδομένα από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, δεδομένα επίσης από αυτούς που έχουν λείψει από την Κρητική ομάδα. Ο πανηγυρισμός με τους συμπαίκτες του -μέχρι και ο Μανδάς έτρεξε να πανηγυρίσει μαζί του- δείχνει την ομαδικότητα, το οικογενειακό κλίμα, αλλά και την καθολική αναγνώριση στο ταλέντο και τις δυνατότητες του «Τσίλια». Θα έρθει ξανά και η δική του κανονικότητα, θα δούμε ξανά τον Τσιλιανίδη βασικό και αναντικατάστατο. Τα δύσκολα πέρασαν και ο ΟΦΗ κερδίζει μία σπουδαία μονάδα.
  • Νταμπράουσκας: Στη διακοπή του Μουντιάλ δούλεψε σε δύο τομείς: τακτική και φυσική κατάσταση. Από το πρώτο ματς μετά την επανέναρξη φάνηκαν και τα δύο. Με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Βόλο ο ΟΦΗ παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, κοιτάζει ολοένα μπροστά. Βελτίωσε τη συνολική του εικόνα, την τακτική του προσέγγιση, την άμυνά του, την αγωνιστική του νοοτροπία, βελτίωσε βασικά πράγματα στα οποία υστερούσε. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να βελτιώσει και τη ψυχολογία. Καλύτερος από Ατρόμητο και Βόλο, μόλις 1 βαθμούς. Δεν έπαιρνε ό,τι του αναλογούσε. Με τον Παναιτωλικό τα πήρε όλα: και τρεις βαθμούς και 4 γκολ. Ο Λιθουανός προπονητής δουλεύει, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, αλλά το βασικότερο είναι πως πρόκειται για μία σοβαρή προσωπικότητα με ξεκάθαρη φιλοσοφία. Το γεγονός ότι μετά το 0-4 έσπευσε να... προσγειώσει τους πάντες και να τονίσει αυτά που δεν του άρεσαν από το χθεσινό ματς δείχνει τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο, αλλά και τον τρόπο που βλέπει τον ΟΦΗ. Ως μεγάλη ομάδα, που είναι, που θέλει να επανέλθει στη θέση που της αναλογεί. Όχι να παλεύει με Λαμίες, Λεβαδειακούς και Ιωνικούς, αλλά να πηγαίνει σε κάθε ματς και να φοβίζει τον αντίπαλο. Έτσι θα μεγαλώσει ξανά στο χορτάρι, έτσι θέλει να τον βλέπει ο 45χρονος προπονητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Αυτός είναι ΟΦΗ!

Παναιτωλικός-ΟΦΗ: VIDEO με τα highlights του αγώνα

Προσγειωμένος ο Νταμπράουσκας: «Ο ΟΦΗ μεγαλώνει, θέλουμε σταθερότητα»

Μπουγέλο «on air» στον Ντίκο: «Από παιδί ονειρεύομαι τέτοια γκολ»

Η αφιέρωση του Τοράλ στα παιδιά του

Τα συγχαρητήρια του Μπούση

Σκόραρε και αποθεώθηκε ο Τσιλιανίδης: Έτρεξαν όλοι πάνω του!

Ένας ΟΦΗ που ξεχάσαμε πως είναι να τον γουστάρουμε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.