Όλα έτοιμα για τους Πανελλήνιους αγώνες στη Λίμνη Κουρνά

13:27 | 31/10/2019

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αθλητές, προπονητές, εθελοντές και συνοδοί των Special Olympics προετοιμάζονται να επισκεφτούν για μια ακόμη χρονιά τη μαγευτική Λίμνη Κουρνά, όπου διοργανώνουμε τους Πανελλήνιους Αγώνες Καγιάκ Special Olympics 2019  από τις 1- 4 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό  Όμιλο Χανίων (Ν.Ο.Χ.) και το Δήμο Αποκoρώνου.

Στους Αγώνες που πραγματοποιούνται  στο πλαίσιο των 20ων «Κορίσσιων» Διεθνών Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε Καγιάκ Σπριντ και SUP, θα συμμετάσχουν αθλητές Special Olympics από τα προπονητικά προγράμματα Κανόε-Καγιάκ Νομών Αττικής, Ευβοίας και Χανίων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μονά και διπλά αγωνίσματα αποστάσεων 200 και 500 μέτρων. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα μεικτά αγωνίσματα (Unified), όπου αθλητές των Special Olympics μαζί με αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων που συμμετέχουν στους 20ους Κορίσσιους Αγώνες, αγωνίζονται ως ένα πλήρωμα.

Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε μαζί» (“Play Unified–Learn Unified”) θα συμμετάσχουν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βρυσών, Κουρνά, Γεωργιούπολης και Καλύβων. Οι μαθητές θα επισκεφτούν το χώρο των Αγώνων, θα ενημερωθούν για τη φιλοσοφία και το έργο των Special Olympics Hellas, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αθλητές μας και κυρίως να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο άθλημα του Καγιάκ σε μια αναγνωριστική βόλτα με τα κανό.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ομάδες από τα Special Olympics Φιλανδίας, Λιθουανίας και Γερμανίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.