Λίγα... χιλιόμετρα διήνυσε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ κλειστού στίβου

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν κάταφερε απλά να κάνει δύο καλές κούρσες στους τελικούς των 200μ. και των 400μ. του 32ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, αλλά να βρεθεί στη λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις και να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ.

Μάλιστα, η αθλήτρια από την Σητεία με το ρεκόρ της προσπέρασε την ''θρυλική'' Μαρίνα Βασαρμίδου, αθλήτρια επίσης από την Κρήτη, συγκεκριμένα από την Ιεράπετρα.

Μπελιμπασάκη Μαρία


Η Μαρία Μπελιμπασάκη έγινε η δεύτερη όλων των εποχών στη χώρα τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μέτρα. Διένυσε σε 23.02 τα 200 μ., ο καλύτερος χρόνος που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 2002 από μια άλλη Κρητικιά, την Μαρίνα Βασαρμίδου. Η αθλήτρια από την Σητεία, έπιασε παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 400 μ. με 52.28, στο αγώνισμα που φαίνεται πως το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να πετύχει πολύ σπουδαίες επιδόσεις.

Θυμίζουμε ότι δεύτερη στα 200μ. με 24.38 ήταν η επίσης κρητικοπούλα Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ) ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακ.) με 24.45 και ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ.

Πλέον η Μπελιμπασάκη θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με την Εθνική ομάδα για τους Βαλκανικούς αγώνες οι οποίοι θα γίνουν το Σάββατο (17/2).

κεντρική φωτογραφία: Νίκος Ζάγκας / sportsfeed

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.