Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού, δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ

23:29 | 13/08/2019

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επί της Μπασακσεχίρ και είναι δύο ματς μακριά από τους ομίλους του Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ στο ματς-θρίλερ του Άμστερνταμ προηγήθηκε, αλλά ηττήθηκε τελικά από τον καλύτερο Άγιαξ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Μπασακσεχίρ και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου ματς πέρασε πανηγυρικά στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στον ανώτερο Άγιαξ που επικράτησε 3-2 και τον άφησε εκτός.

Στο Άμστερνταμ, ο ΠΑΟΚ άρχισε ιδανικά. Προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ στο 23', ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι του Τάντιτς, το μομέντουμ ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας, αλλά ο ίδιος παίκτης, πάλι από την άσπρη βούλα, νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στο 43' για το 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο Αίαντας ήταν καλύτερος. Στο 79' ο Ταλιαφίκο έκανε το 2-1 και στο 85' ο Τάντιτς πάλι με πέναλτι (το τρίτο της βραδιάς) «σκότωσε» κάθε ελπίδα του Δικεφάλου, ο οποίος πλέον «υποβιβάζεται» στα πλέι οφ του Europa League. Στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο μέρος, με τον Σα να είναι το πρόσωπο του αγώνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αποκαταστάθηκε η τάξη. Στο 55' ο Σεμέδο με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 και στο 78' ο Βαλμπουενά με εύστοχο πέναλτι το 2-0. Η Μπασακσεχίρ είχε παραδοθεί και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν δικαίως τη νίκη και την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί που περιμένει η εντυπωσιακή (απέκλεισε με διπλό την Πόρτο) Κράσνονταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγιαξ-ΠΑΟΚ: Χαμός στο πρώτο ημίχρονο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.