Πετρούνιας: «Πολύ λυπηρό η αναβολή αλλά προέχει η υγεία»

10:27 | 25/03/2020

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπογράμμισε πως ενώ ήταν κοντά στο Τόκιο, τώρα θα κάνει εκ νέου την προετοιμασία του και ελπίζει να μπορέσει να επιστρέψει στους Αγώνες ως παγκόσμιος πρωταθλητής

Η προστασία των αθλητών και των φιλάθλων προέχει έναντι της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι είναι πολύ λυπηρό, για εμάς τους αθλητές και τον κόσμο, που αναβλήθηκαν, κυρίως για όσα πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Περιμέναμε και πιστεύαμε κάποιοι αθλητές ότι θα γίνουν, αν και πρώτα προέχει η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών και του κόσμο, ως ένα σημάδι για την επιστροφή στην κανονικότητα και την επόμενη μέρα. Είχα μία μικρή ελπίδα ότι όλο αυτό θα πάει καλύτερα, αλλά σίγουρα ορθά έπραξε ο κ. Μπαχ, αφού η έξαρση δεν είναι ελεγχόμενη και ελπίζουμε σύντομα αυτό να συμβεί», ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής στους κρίκους.

«Θέλω να πιστεύω και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνει ξανά η πρόκριση από την αρχή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Αζερμπαϊτζάν, ήμουν με το ένα πόδι στην πρόκριση ή περιμέναμε κάποιες ανακοινώσεις. Τώρα θα γίνει νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα έχω περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστώ, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα πάω πιο δυνατός και πιο έτοιμος και θα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με βλέψεις για ένα μετάλλιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων

Αυγενάκης: «Ορθή η απόφαση αναβολής»

Ειρήνη Βασιλείου: Δεν την σταματά... ούτε ο κορωνοϊός!

Το σχόλιο της Ειρήνης Βασιλείου για την αναβολή των Αγώνων

Ο λόγος που δεν ανακοινώνεται η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα νέα δεδομένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποφασίζουν αναβολή!

Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θέλουν οι Αμερικανοί

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.