Πήρε το ντέρμπι ο Ηρόδοτος

17:00 | 02/12/2018

Ο Ηρόδοτος επικράτησε στο ηρακλειώτικο ντέρμπι 1-0 του Εργοτέλη, που είχε δύο δοκάρια στο ματς.

Ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού ήταν εκείνος που «χαμογέλασε» στην ηρακλειώτικη «μάχη» της 7ης αγωνιστικής της Football League και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από δύο σερί ήττες. Η ομάδα του Παπαβασιλείου, από την πλευρά της, γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σεζόν, ενώ μένει μακριά από τα «τρίποντα» για τρίτο ματς.

Την εστία των «κυανόλευκων» υπερασπίστηκε ο Κασμερίδης και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Προβυδάκης, Γιαλούσης, Δαμιανάκης και Μπάμπης Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Αργκιλέσι και Κασαπάκης και τον οργανωτικό ρόλο είχε αναλάβει ο Φραγκουλάκης. Στις πτέρυγες της επίθεσης έπαιξαν οι Μασάδο και Μάκο και στην κορυφή ο Κωνσταντινίδης.

Στον αντίποδα, κάτω από τα δοκάρια των «κιτρινόμαυρων» κάθισε ο Καλογεράκης και την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Κοζορώνης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος και Γιακούμπου. Την τριάδα στο κέντρο συνέθεσαν Μπρους, Τσέλιος και Μπουτσάκης, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης έπαιξαν Έφορντ και Κουατένγκ και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς. Ο Γιαλούσης με διπλή προσπάθεια στο 5’, έπειτα από φάουλ του Φραγκουλάκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καλογεράκη και έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν αμέσως για αντίδραση και στο 19’ το φάουλ του Κοζορώνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν μια σημαντική στιγμή με τους Ιατρούδη και Έφορντ να μην μπορούν στο 34’ να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, μετά από το κόρνερ του Κοζορώνη.

Το σύνολο του Φουτσίνι θέλησε να πιάσει και στο δεύτερο μέρος στον… ύπνο τον Εργοτέλη, αλλά ο Καλογεράκης απέκρουσε εντυπωσιακά στο 53’το πλασέ του Κωνσταντινίδη. Πέντε λεπτά αργότερα, βέβαια, το συγκρότημα του Παπαβασιλείου σκόραρε, όμως το τέρμα του Μπάτζιου ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.  Από το σημείο εκείνο και μετά δε σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 94’. Όταν ο Έφορντ με γυριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κασμερίδη. Τίποτα τελικά δεν άλλαξε και ο Ηρόδοτος πανηγύρισε το πολύτιμο «τρίποντο».  

Ηρόδοτος (Αρμάντο Φουτσίνι): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Γιαλούσης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Κασαπάκης (83’ Φουκαράκης), Μάκο (65’ Κανδηλάκης), Αργκιλέσι, Φραγκουλάκης, Κωσταντινίδης (76’ Σμυρλής), Μασάδο.

Εργοτέλης: (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος (84’ Σταθόπουλος), Μπουτσάκης (72’ Λαμπάκης), Κουατένγκ (63’ Κουατένγκ), Ιατρούδης, Έφορντ.

 Θυμηθείτε το live του ματς

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.