Πουρσανίδης για ΒΑΚ και νέο γήπεδο

15:53 | 06/07/2021

Ο Ηλίας Πουρσανίδης, μίλησε για την πορεία των έργων σε ΒΑΚ και «Θ. Βαρδινογιάννης» και αναφέρθηκε στο όραμα της ομάδας για το προπονητικό και το γηπεδικό.

Η συνέντευξή του στο gazzetta.gr:

Κ. Πουρσανίδη, παράλληλα με τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, ο ΟΦΗ προχωρά σε μια σειρά από έργα τόσο στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης», όσο και στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Μπορείτε να μας μιλήσετε αναλυτικά γι' αυτά;

«Μια ομάδα είναι οι άνθρωποι, τα στελέχη και ο κόσμος, και οι εγκαταστάσεις. Εμείς αυτά τα δύο προσπαθούμε πάντα να τα δυναμώμουμε. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η πρόσληψη του Μηνά Λυσάνδρου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Προερχόμαστε από τις υποδομές και γνωρίζουμε καλά ότι αν κάτι πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση, αυτό είναι τα γήπεδα. Είχαμε την τύχη να έχουμε έναν χώρο, ένα αθλητικό κέντρο από τότε που έπαιζα κιόλας. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Γερασμένο πλέον λίγο, οπότε ήρθε η στιγμή να επέμβουμε. Το κτίριο θέλουμε να βελτιωθεί και κάνουμε σχέδια ώστε να φτιαχτούν σε άλλο σημείο τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας. Εννοώ σε άλλο σημείο από αυτό όπου βρίσκεται το κτίριο αυτή τη στιγμή. Ήδη φτιάχνουμε το πρώτο γήπεδο στο προπονητικό, το ένα από τα τρία. Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες και στα άλλα δύο γήπεδα. Στην πορεία θα μπουν και τα κτιριακά, να γίνουν πιο σύγχρονες οι εγκαταστάσεις.

Βελτιώνουμε εφέτος και την έδρα μας, το Θ. Βαρδινογιάννης και σε χλοοτάπητα και σε φωτισμό. Ήταν ένα πρόβλημα αυτό που είχαμε με τον φωτισμό, το βλέπαμε κάθε χρόνο. Δεν ήμασταν υπερήφανοι. Το βλέπαμε και τηλεοπτικά ότι ήταν σκοτεινό σε κάποια σημεία το γήπεδό μας. Παίζει ρόλο και για τον κόσμο και για τους ποδοσφαιριστές. Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι έτοιμα αυτά τα έργα. Είναι παλιό, δύσκολο γήπεδο, ήθελε ειδική μελέτη, αλλά επειδή είναι η έδρα μας, το γήπεδό μας, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και πέρυσι βελτιώσαμε κάποια πράγματα στις παροχές και στις υπηρεσίες μέσα στο γήπεδο, ώστε να νιώθει όμορφα ο κόσμος όταν μπαίνει στο γήπεδο».

Τα χρήματα τα έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο κ. Μπούσης;

«Τα έργα στο πρώτο γήπεδο στο ΒΑΚ και αυτά που γίνονται στο γήπεδο, είναι κεφάλαια του κ. Μπούση, ναι. Και θα το έχουμε έτοιμο μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Τα άλλα δύο, με τη βοήθεια της περιφέρειας και του κ. Αρναουτάκη, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός και θα ξεκινήσουν κι εκεί τα έργα».

Τα γήπεδα στο προπονητικό κέντρο θα έχουν όλο φυσικό χλοοτάπητα;

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε γήπεδα για να εκπαιδεύονται και οι νέοι μας ποδοσφαιριστές, αυτοί που είναι μικρότεροι σε ηλικία. Μια σύγχρονη ομάδα δεν μπορεί να μην έχει ό,τι καλύτερο σε γηπεδικά. Δύο γήπεδα υπάρχουν στο ΒΑΚ και άλλα δύο που είναι μικρότερα, για προπονήσεις. Το ένα από αυτά θα μεγαλώσει, με σκοπό να έχουμε τρία κανονικά γήπεδα. Ένα με φυσικό χλοοτάπητα, ένα υβριδικό και ένα συνθετικό. Θα μπορούσε κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί το Βαρδινογιάννειο και από την Εθνική, στην περίπτωση που αποφασίσει να δώσει αγώνα στην Κρήτη ή ακόμα και να κάνει προετοιμασία στην Κρήτη».

Εκτός από τις εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα στο ΒΑΚ, υπάρχει πλάνο για την επέκταση του προπονητικού. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις;

«Το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο εφάπτεται με άλλο δύο οικόπεδα, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Ηρακλείου. Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να έρθουν στα χέρια μας. Θεωρώ ότι έως τα Χριστούγεννα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μετά και την εξαγγελία του Δημάρχου, του κ. Λαμπρινού. Το περιμένουμε με αγωνία. Είναι κάτι που θα μεγαλώσει αρκετά το κλαμπ. Θέλουμε να κάνουμε εκεί κι άλλα γήπεδα, να έρχονται εδώ ομάδες για προετοιμασία, να έχει ξενώνες. Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για τέτοια ζητήματα, είχαμε πάρει την απόφαση να μην λέμε τίποτα μέχρι να γίνει κάτι, γιατί στην Ελλάδα ακούγονται διάφορα. Και ειδικά αυτό που είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, διότι μιλάμε για γη που δεν ανήκει στον ΟΦΗ. Ναι μεν είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά καλό είναι να είμαστε συγκρατημένοι. Νομίζω ότι ολοκληρώνουμε, αλλά καλό είναι να το δει ο κόσμος όταν ξεκινήσουν τα έργα.

Όλα αυτά ακόμα είναι επί χάρτου. Υπάρχει η πρόθεση, είναι θετικό ότι οι πολεοδόμοι και οι μηχανικοί που έκαναν την πρόταση για το πώς φαντάζονται την επόμενη ημέρα του αεροδρομίου έβαλαν μέσα στα σχέδια το γήπεδο του ΟΦΗ. Είναι κάτι που αρέσει σε εμάς, στον κ. Μπούση, αλλά θέλει υπομονή. Θα πω κάτι που έχει πει ο ίδιος. αυτό που θέλει είναι να τον θυμούνται για τα καλά που έκανε για την ομάδα, γι' αυτά που θα αφήσει στην ομάδα. Όλοι θυμούνται τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη γι' αυτό που έφτιαξε, το ΒΑΚ. Θέλει και ο κ. Μπούσης να αφήσει κάτι πίσω του σαν προίκα σε αυτήν την ομάδα, στην Κρήτη. Δεν έχει καμία σχέση με το νησί, αλλά παρόλα αυτά έχει αγαπήσει και τον ΟΦΗ και την Κρήτη. Έρχεται πολύ συχνά. Το Σικάγο - Ηράκλειο έχει γίνει Αθήνα - Ηράκλειο. Στηρίζει και την ομάδα και όλους μας, είμαστε πραγματικά τυχεροί. Μέσα από τα μάτια μας και τα δικά του βλέπουμε πολλά όνειρα και κάνουμε πολλά σχέδια για την ομάδα.

Νομίζω ότι ο ΟΦΗ μεγαλώνει με τις υποδομές. Είμαστε σε καλό δρόμο, ειδικά σε αυτά για τα οποία αποφασίζουμε εμείς, διότι όταν εμπλέκονται και δημόσιες υπηρεσίες, ο χρόνος είναι μεγαλύτερος. Και ο δήμαρχος και ο κ. Αρναουτάκης δεν έχουμε κανένα παράπονο, προσπαθούν, αλλά έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών. Νιώθουμε ότι εκτός από όλα αυτά με δύσκολες αποφάσεις που δεν συνηθίζονται από μια ποδοσφαιρική ομάδα, μεγαλώνουμε. Το πώς χειριζόμαστε το ίδιο το ποδόσφαιρο, το πώς το σεβόμαστε, τον αντίπαλο, τον διαιτητή. Νομίζω ότι κάνουμε το αυτονόητο. Κάνει λίγο εντύπωση, αλλά κρίμα. Η αλήθεια είναι ότι χαιρόμαστε γιατί όταν κάνουμε μια κίνηση, όταν παίρνουμε μια απόφαση ή ότι κάνουμε μια δήλωση, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει να γυρίσει στο γήπεδο. Μας ενδιαφέρει και το οπαδικό κίνημα που είναι δυνατό, αλλά και ο απλός κόσμος που θέλει να ξαναγυρίσει στο γήπεδο. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο γιατί θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Είναι μονόδρομος».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Μηνά Λυσάνδρου, ακούσαμε για πρώτη φορά το πλάνο για κατασκευή γηπέδου στην περιοχή του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης». Αντιλαμβανόμαστε πως είναι ένα σχέδιο, ένα όραμα που θα τραβήξει. Τι θα μπορούσατε να μας πείτε γι' αυτό;

«Για να μεγαλώσει μια ομάδα πρέπει να φτιάξει το γήπεδό της. Εμείς έχουμε γήπεδο κι αυτό είναι το Θ. Βαρδινογιάννης. Ας μην το ξεχνάμε, αυτή είναι η έδρα μας. Είναι όμως ένα γήπεδο παλιό, ένα γήπεδο του οποίου το μέγεθος του αγωνιστικού χώρου θα μας ζορίσει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν έχει τις διαστάσεις που απαιτούνται, οπότε νομοτελειακά θα πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Είναι στο πλάνο μας να φτιαχτεί ένα νέο γήπεδο, υπάρχει μια συζήτηση τους τελευταίους μήνες από τη στιγμή που θα φύγει το αεροδρόμιο από εκεί που βρίσκεται τώρα, στην Αλικαρνασσό. Να δοθεί χώρος ώστε να κάνουμε χρήση της διπλής ανάπλασης, να ανταλλάξουμε ουσιαστικά το γήπεδο στα Καμίνια με ένα χώρο εκεί, να φτιάξουμε το γήπεδό μας».

Και κάτι τελευταίο, σε πιο προσωπικό επίπεδο. Είναι η αγάπη σας για τον ΟΦΗ αυτή που σας οδήγησε στην απόφαση να δουλέψετε διοικητικά πια για το κλαμπ, μακριά από την οικογένειά σας;

«Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που πέρασα από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ήταν η πρώτη μου επαγγελματική ομάδα σε υψηλό. Και παλιότερα που είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις να επανέλθω, ως ποδοσφαριστής, δεν ήμουν τόσο θετικός. Και δεν ήμουν θετικός γιατί πάντα η δεύτερη φορά δεν είναι σαν την πρώτη. Κι επειδή εδώ έδωσα 20-25 ετών, μια πενταετία, επειδή τα πράγματα αλλάζουν και οι άνθρωποι μεγαλώνουν, φοβήθηκα μην έρθω πίσω και δυσαρεστήσω κάποιους, αλλά και μη δυσαρεστηθώ. Δεν ήθελα δηλαδή να αλλάξει αυτό που είχα στο μυαλό μου για την Κρήτη και τον ΟΦΗ.

Το ποιοι είμαστε αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι ήταν ευλογία πραγματική. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο απομακρύνθηκα από αυτό, θεωρούσα ότι δεν μου ταιριάζει όλο αυτό. Αυτό που συμβαίνει τώρα στον ΟΦΗ, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, όλοι αυτοί που συνεργαζόμαστε. Όλη αυτήν την προσπάθεια την έχουν αγκαλιάσει σε όλη την Ελλάδα. Το βλέπουμε πάρα πολύ, όλοι έχουν την ομάδα που αγαπούν, αλλά όλοι λένε κι ένα καλό λόγο για τον ΟΦΗ. Οι άνθρωποοι παίζουν τον ρόλο τους, όλοι κρινόμαστε από τις αποφάσεις. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρεκκλίνει από τις αξίες μας και σε αυτό που πρεσβεύουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.