Πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδας στο Nations League

08:49 | 02/06/2022

H νέα Εθνική του Πογέτ ρίχνεται απόψε στη μάχη του Nations League, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βόρειο Ιρλανδία (21.45)

Πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδας στο Nations League, όπου αντιμετωπίζει την Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη νέα διοργάνωση με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της (21:45, Alpha, Novasports Prime).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής περιμένει από τους διεθνείς την ίδια εικόνα που είχα στο τελευταίο φιλικό με τη Ρουμανία και να πάρουν το «τρίποντο», με το οποίο θα μπουν δυνατά στη δεύτερη διοργάνωση της νέας διοργάνωσης της UEFA.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η «γαλανόλευκη» μπορεί να τα καταφέρει και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο γεγονός πως «στο Nations League σού δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις ομάδες που πρέπει να κερδίσεις. Μας βάζει πίεση, αλλά μας κάνει καλό».

Οι συνθέσεις

Με σχήμα 4-3-3 θα παρατάξει την Εθνική ομάδα ο Γκουστάβο Πογέτ. Τερματοφύλακας θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κωνσταντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, αριστερό μπακ ο Κώστας Τσιμίκας και δεξί ο Λάζαρος Ρότα ή ο Γιάννης Κώτσιρας.

Η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής Μανώλης Σιώπης ή Δημήτρης Κουρμπέλης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Πέτρος Μάνταλος. Σε ρόλο εξτρέμ οι Δημήτρης Λημνιός και Τάσος Μπακασέτας, και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες ημέρες ο Πογέτ είχε συχνά τετ α τετ με όλους τους διεθνείς στο ξενοδοχείο για να τους βάλει στο κλίμα του πρώτου παιχνιδιού με την Βόρεια Ιρλανδία. Από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει από τους παίκτες να αγωνιστούν με πάθος και συγκέντρωση στο 100%, στοχεύοντας στη νίκη, που θα δώσει άλλο αέρα στην ομάδα ενόψει των επόμενων τριών αναμετρήσεων στο Nations League.

Από τη μεριά τους, οι Βορειοϊρλανδοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Πίκοκ, Μπράουν, Έβανς, Μπάλαρντ, ΜακΝερ, Λιούις, Ντέιβις, ΜακΚαν, ΜακΚιν, Γουάιτ και Λάφερτι.

Διαιτητές

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Βέλγος Έρικ Λάμπρεχτ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρίεν Βενιζέρε, Γιο Ντε Βέιρντ και τέταρτο τον Νέιθαν Βερμπούμεν. Ο Λάμπρεχτ σφυρίζει για πρώτη φορά αγώνα της Ελλάδας, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη στο Europa Conference League

πηγή: sport-fm.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.