Προβάδισμα ανόδου για την Λα Κορούνια

10:32 | 21/06/2019

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στη La Liga έκανε η Λα Κορούνια, που επικράτησε στο ''Ριαθόρ'' με 2-0 της Μαγιόρκα και πήρε σαφέστατο προβάδισμα για την άνοδο.

Μεγάλο βήμα επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου (ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της) έκανε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το βράδυ της Πέμπτης (20/06) επικρατώντας 2-0 της Μαγιόρκα στον πρώτο τελικό ανόδου και πλέον στη ρεβάνς στις Βαλεαρήδες Νήσους θα έχει τον πρώτο λόγο.

Η ομάδα του Χοσέ Μαρτί είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης καθόλη σχεδόν τη διάρκεια, παρήγαγε  καλύτερες ευκαιρίες και δίκαια επικράτησε με το επαγγελματικό 2-0 που της δίνει αέρα στην υπόθεση… comeback!

Στα του ματς, στο 37ο λεπτό, ο Καρτάμπια με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά, αργότερα η Μαγιόρκα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μαρκ Πεντράθα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη μετά από εγκληματικό μαρκάρισμα με τις τάπες στο πρόσωπο του Άλεξ Μπεργκαντίνιος.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, αποχώρησε με μυικό τραυματισμό και ο Νταβίν Σιμόν για τους γηπεδούχους κάτι που δεν τους απέτρεψε από το να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα ο Κίκε στο 79ο λεπτό «έγραψε» το τείκό 2-0 που έβαλε σε θέση οδηγού την Ντεπόρ. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (23/6).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.