Πρόταση για υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου και «καμπάνα» σε Μαρινάκη!

15:58 | 24/04/2020

Η εισήγηση φέρνει βαρύτατες ποινές για Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Βαγγέλη Μαρινάκη

Βάσει του Άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», παραπέμπει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής, όπως αναφέρει ο ΣΠΟΡ FM.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, έχει παραπέμψει τα 15 από τα 28 πρόσωπα που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, καθώς και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, για το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στις 4/2/2015 και έληξε 2-1.

Ειδικότερα, το Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», παραπέμπει –σε ό,τι αφορά τις ποινές- στο Άρθρο 29 περί «επηρεασμού για χειραγώγηση αγώνα». Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο και είναι οι εξής:

Για τις ομάδες: Υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Για τα πρόσωπα: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

Αυτή είναι, σύμφωνα με τον ΣΠΟΡ FM, η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος και συγκεκριμένα του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτας Σπανού.

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση και όχι για κάποια απόφαση. Πάντως, αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.