​ Ρόι Κάρολ: Η μάχη με το αλκοόλ και η αναγέννηση με τον ΟΦΗ

09:34 | 09/04/2020

Ο Ρόι Κάρολ συγκινεί και συγκλονίζει.

Με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Sport24.gr αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό, αλλά και στη θητεία του στον ΟΦΗ που τον αναγέννησε.

Για το αλκοόλ είπε:

«Έπαιξα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκπροσωπούσα την εθνική μου ομάδα. Ήμουν στο κορυφαίο επίπεδο. Ήμουν συνηθισμένος στην πίεση. Όλη μου η ζωή ήταν η μπάλα. Όταν έπαιζα στη Γουέστ Χαμ, τραυματίστηκα σοβαρά. Έμεινα δέκα μήνες εκτός. Μελαγχόλησα. Το πρώτο διάστημα ήταν καλά, γιατί είχαν πέσει όλοι πάνω μου. Με τον καιρό όμως δεν άντεχα. Είχα πέσει σε κατάθλιψη. Έχασα την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Με το αλκοόλ ένιωθα στην αρχή ότι είμαι καλύτερα, άφηνα στην άκρη το συναίσθημα της κατάθλιψης και της μελαγχολίας. Μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτέρευε. Το ποτό είχε κυριεύσει τη ζωή μου. Δεν νοιαζόμουν για κανέναν και δεν έλεγα και σε κανέναν το πρόβλημά μου. Το μόνο που με απασχολούσε είναι ποιο θα είναι το επόμενο ποτό. Θα έχανα τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου».

-Εκείνοι πώς βίωσαν την περιπέτειά σου;

«Στην αρχή η σύζυγός μου ήθελε να πάω σε κλινική αποτοξίνωσης. Εγώ δεν ήθελα να πάω, ντρεπόμουνα. Δεν ήθελα να ξέρουν για την προσωπική μου ζωή. Τελικά πείστηκα να πάω. Θυμάμαι όταν μας άφηναν να βγούμε έξω στον προαύλιο χώρο για περπάτημα, έρχονταν να τραβήξουν φωτογραφία μου για να την δημοσιεύσουν στα ΜΜΕ. Έγραφαν πάρα πολλά για εμένα. Καταλαβαίνω πως είναι η δουλειά τους, αλλά σε τέτοιες στιγμές πρέπει ένας δημοσιογράφος να είναι προσεκτικός στο τι γράφει».

- Πόσο καιρό κράτησε αυτή η ιστορία;

«Περίπου τέσσερα χρόνια. Όταν ήμουν στη Ρέιντζερς, στη Ντέρμπι Κάουντι και στην Οντένσε, η οικογένειά μου δεν ήταν μαζί μου. Και ήταν πολύ δύσκολα για εμένα. Έπινα κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Είχα απομακρυνθεί από όλους».

- Τι έπινες;

"Όταν είσαι αλκοολικός, δεν διαλέγεις. Έπινα τα πάντα. Μετά το τέλος της θητείας μου στη Δανία σηκώθηκα ένα πρωί σε ένα διαμέρισμα και κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέπτη. Είπα στον εαυτό μου: «Τι κάνεις; Θα πεθάνεις αν συνεχίσεις έτσι». Από εκείνη την ημέρα άλλαξαν όλα».

Για τον ΟΦΗ είπε:

«Με κάλεσε ένας Έλληνας μάνατζερ και μου πρότεινε να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Μίλησα στη σύζυγό μου. Μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να είμαστε μαζί. Αυτό σήμανε πολλά για εμένα. Αναγεννήθηκα.

Και στην Ελλάδα μπορώ να σου πω ότι τα ερεθίσματα ήταν πολλά. Εκπληκτικός καιρός, βόλτες, θα μπορούσα να παρασυρθώ. Δεν δοκίμασα κανένα είδος αλκοόλ όμως. Ήμουν δυνατός χαρακτήρας. Ακόμα και με την ομάδα όταν βγαίναμε, τίποτα. Η σύζυγός μου δοκίμαζε μόνο ρακί (γέλια)".

- Τι θυμάσαι περισσότερο από τη σύντομη θητεία σου στον ΟΦΗ;

"Μου είχε κάνει εντύπωση που οι οπαδοί λέγονταν "φίδια". Είχε και ο γιος μου ένα φίδι στο σπίτι και θυμάμαι να του το αναφέρω. Δεν ξεχνάω το Γεντί Κουλέ, την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Απόλαυσα κάθε στιγμή. Χαίρομαι που έχουν επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και που τερμάτισαν φέτος ψηλά. Ένα μεγάλο μπράβο τους στέλνω".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.